×

Baji Balázs: A jövő év legnagyobb feladata az olimpiai kvalifikáció lesz

Már nem kell a térde állapotával foglalkoznia és teljesen tud a munkára koncentrálni.


A világbajnoki bronzérmes gátfutó, Baji Balázs egyéves kihagyás után februárban tért vissza. A térdét és a combját is műteni kellett, de a nyáron már egész jó formában versenyzett.

A kiváló atléta az M4 Sport Sporthíradójában elmondtam már egyre jobban van, túl van a sérülése legnehezebb részén, már tud úgy készülni, hogy nem érez panaszt.

"Már teljesen tudok koncentrálni a munkára, már nem a térdem állapotával kell foglalkozni. Az előírt edzésmunkát meg tudom csinálni, nem úgy mint tavaly, és remélem jó formában tudok majd versenyezni" - mondta Baji.

Tisztában van vele, izgalmas és sűrű év áll előtte és a többi válogatott atléta előtt. Bízik benne, az egészségével nem lesz gond és jó formába tud kerülni. Emellett szintén reméli, lesz hol versenyezni és nem kell alternatív megoldásokt keresni mint idén.

"Hogy ez a lehetőség Eb-t és vb-t is jelent majd, azt az idő eldönti. Azt mindenki tudja, a legfontosabb az olimpia, minden annak szellemében fog történni. Remélem magam mögött tudom hagyni ezt a sérüléses időszakot" - mondta a vb-bronzérmes atléta, aki bízik benne, sikerül teljesítenie az olimpiai szintet, de ha mégsem, akkor a világranglistás helyezése alapján szeretne kikerülni.