Boros Bence parádés futással, Baji Balázs szezonbeli legjobbjával Eb-elődöntős - VIDEÓ

Boros Bence elődöntőbe jutott, Máté Tamás és Illovszky Dominik ugyanakkor kiesett a 60 méteres előfutamokban, Kozák Luca elődöntőbe jutott, Kerekes Gréta azonban búcsúzott a 60 méteres gátfutás előfutamaiban, míg Baji Balázs szezonbeli legjobbjával elődöntős 60 méter gáton a toruni fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon szombaton


Boros a harmadik előfutamban rajtolt, és 6.67 másodperces időeredménye a második, biztos továbbjutást jelentő helyre volt elég.

Máté Tamás egy futammal később szerepelt, 6.78-cal ötödikként ért célba, míg Illovszky Dominik a hetedik előfutamban indult és 6.80-nal a negyedik helyet szerezte meg.

Boros Bencének az elődöntő viszont már a végállomást jelentette, délelőtti idejénél két századdal rosszabb, 6.69-es idővel hatodik lett. A biztos továbbjutáshoz az első kettő között kellett volna végeznie.

Ami a hölgyeket illeti, Kerekes egyből az első előfutamban állt rajthoz, 8.21 másodperccel ötödik helyen ért célba, ami nem volt elég a továbbjutáshoz.

Kozák a második futamban szerepelt, amelyet 8.04 másodperces időeredménnyel megnyert, ezzel magabiztosan továbbjutott.

A szabadtéren Európa-bajnoki ezüstérmes Baji az utolsó előfutamban szerepelt, és bár az első rajtnál bemozdult, nem zárták ki, csak sárga lapos figyelmeztetést kapott. Az új start után ennek ellenére remekül teljesített, 7.70 másodperces eredménnyel a második helyen, simán jutott elődöntőbe.

Az első futamban induló Szeles Bálint hatodik helyen ért célba 7.97 másodperces idővel, így búcsúzot