Musorujsag
Élő Eredmények

Jankovics Dániel 8. helyen zárta a fedett pályás Eb-t, Kozák döntős 60 gáton

Jankovics Dániel 8. helyen zárta a fedett pályás Eb-t, Kozák döntős 60 gáton

MTI
Jankovics Dániel nyolcadik lett magasugrásban, míg Kozák Luca bejutott a 60 méter gát fináléjába vasárnap a toruni fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon.

A 26 éves Jankovics 1990 után első magyarként szerepelhetett a szám Eb-döntőjében, ahol 2,19 méterrel zárt.

Baji Balázs és Kozák Luca egyaránt a 60 méter gát elődöntőjében volt érdekelt. A szabadtéren Európa-bajnoki ezüstérmes Baji elődöntős futamában 7.73 másodperces idővel harmadik lett, és végül alig három századdal lemaradt a legjobb nyolcat felvonultató fináléról.

A debreceni Kozák az elődöntőjében remek futással, 7.98 másodperccel harmadikként ért célba, és idei legjobb időeredményével bekerült a 17.15 órakor kezdődő döntőbe.

A távolugrásban is jeleskedő Nguyen Anasztázia 60 méteres futamában nyolcadik, azaz utolsó lett 7.50 mp-cel. Így elmaradt 7.39 mp-es idei legjobbjától. Az elődöntőbe a futamonkénti első négy helyezett mellett a további négy leggyorsabb került.

A 17 kor kezdődő záróprogramot – benne Kozák Luca döntőjével – az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetít.

Borítókép: Torun, 2021. március 4. Jankovics Dániel a toruni fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság férfi magasugrásának selejtezőjében 2021. március 4-én. MTI/PAP/Leszek Szymanski

További tartalmak