Musorujsag
Élő Eredmények
×

„Gátak nélkül folytatom!” – Baji Balázs bejelentette a visszavonulását

„Gátak nélkül folytatom!” – Baji Balázs bejelentette a visszavonulását

m4sport.hu | Határ Dávid
Baji Balázs, a Budapesti Honvéd világbajnoki bronzérmes gátfutója a hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy felhagy a versenyzéssel és befejezi a profi pályafutását.

„Elérkeztem az aktív versenyzői pályafutásom végéhez, amivel egy gyönyörű korszakot zárok le az életemben. Nehéz szavakba önteni mindazt, amit érzek, egy biztos, hálával tartozom az atlétikának és annak a rengeteg embernek, aki segítette végig az utamat! Ami talán könnyíti ezt a döntést, hogy nem veszek végső búcsút a szeretett sportágamtól, hanem a pályán kívülről próbálom viszonozni mindazt, amit kaptam” – írta a Facebook-oldalán Baji Balázs.

A most 32 éves gátfutó a 2016-os amszterdami Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, majd a 2017-es londoni világbajnokságon – magyar sporttörténelmi – bronzérmet szerzett.

Az összesen 18-szoros magyar bajnok Baji a 2012-es londoni és a 2016-os riói olimpián is szerepelt, a 2019-ben elszenvedett súlyos sérülése és az ezt követő műtétek után azonban 2021-es tokiói játékokra már nem sikerült kvalifikálnia. A magyar csúcs szabadtéren (110 méter, 13,15 másodperc) és fedett pályán (60 m, 7,53 mp) is a békéscsabai születésű atléta nevéhez köthető.

Klubja, a Budapesti Honvéd Facebook-oldalán olvasható beszámoló szerint az állatorvosként is tevékenykedő Baji teljesen azért nem távolodik el az atlétikától, a jövőben a 2023-as hazai rendezésű atlétikai világbajnokság szervezői stábjának a tagja lesz.

„Baji Balázs döntésére nem visszavonulásként tekintek, mert a sportágat nem hagyja el, és biztos vagyok benne, hogy sokat fog még tenni a magyar atlétikáért és a 2023-as budapesti világbajnokságért. Le a kalappal Balázs páratlan teljesítménye és pályafutása előtt és nagyon örülök, hogy a csapat tagja marad, és együtt dolgozhatunk ezért a szép sportágért!” – idézi az MTI Gyulai Miklóst, a Magyar Atlétikai Szövetség elnökét.

Borítókép: MTI/EPA/Franck Robichon

További tartalmak