Musorujsag
Élő Eredmények
×

Maráz Zsuzsa pályacsúcsot futott az Athén-Spárta-Athén ultramaratonon

Maráz Zsuzsa pályacsúcsot futott az Athén-Spárta-Athén ultramaratonon

m4sport.hu
Maráz Zsuzsa női pályacsúccsal, a korábbi rekordon több mint 6,5 órát javítva ért célba az Athén-Spárta-Athén ultrafutóversenyen.

A magyar atléta Toldi Péterrel együtt 67 óra 54 perc 12 másodperc alatt teljesítette a 490 kilométeres távot, a második és harmadik helyen értek célba. A korábbi női pályacsúcs 74 óra 35 perc volt, azaz Maráz Zsuzsa – az idei verseny egyedüli női indulója – több mint 6,5 órát javított a rekordon. A versenyt a lengyel Lukasz Sagan nyerte 65 óra 53 perc 20 másodperces idővel.

“Sejtettem, hogy fogok vele tudni együtt futni, mert tudom, hogy milyen képességű, és gondoltam, ha szerencsém van, akkor nagyon jól össze tudunk dolgozni. Végül ragyogóan jól működtünk együtt, hálás vagyok, hogy ezt így megélhettem vele” – nyilatkozta Maráz Zsuzsa nem sokkal a célba érkezés után az M4 Sportnak.

A 246 kilométeres Spartathlonon kétszer győztes, idén második Maráz Zsuzsanna beszélt arról is, hogy hatodszor futott el Spártába, és most elköszönt a várostól, mert úgy tervezi, többet nem tér vissza. „Leónidasz királytól elköszöntem Spártában, és mondtam neki, hogy nem jövök többet. Hatszor elfutottam miatta oda, és úgy döntöttem, hogy most már elég volt” – jegyezte meg Maráz, akinek tanítványa, a korábbi válogatott labdarúgó, Ferenczi István még jelenleg is a pályán van.

Az Authentic Phidippides Run elnevezésű viadal résztvevői először Athénből Spártába futnak, majd Spárta főterén Leónidasz király szobrát megérintve visszafordulnak és visszafutnak Athénba. A világ egyik leghosszabb aszfalton haladó futóversenyének teljes távja 490 km.

A versenyen hat magyar ultrafutó indult, Blaskó Mihály, Ferenczi István és Bogár János még versenyben van, Kovács Ádám féltávnál befejezte a futást.

Borítókép: Maráz Zsuzsa és Toldi Péter (Fotó: Facebook/Authentic Phidippides Run Hungarian Team)

További tartalmak