Musorujsag
Élő Eredmények
×

Baji Balázs a MOB új sportolói bizottságának élén

Baji Balázs a MOB új sportolói bizottságának élén

MTI
Az új elnök mellett még egy új közgyűlési tagot választottak meg a cselgáncsozó, Csernoviczki Éva személyében.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) új sportolói bizottságának szerdai alakuló ülésén Baji Balázs kétszeres olimpikont, világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutót választották meg a testület elnökévé.

A MOB honlapjának tájékoztatása szerint a “civilben” állatorvos atléta ezzel tagja lesz a MOB elnökségének és közgyűlésének is. A bizottság még egy közgyűlési tagot választott a négyszeres olimpikon, olimpiai és világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok cselgáncsozó, Csernoviczki Éva személyében. Mindketten tagjai voltak az előző grémiumnak is, és mindkét sportembert a tokiói olimpián résztvevő sportolók választották a bizottságba a november 13-i sportolói fórumon.

“Elsődleges célom, hogy az előttünk álló három év alatt jelentősen előremozduljon a sportolói bizottságok megítélése, elfogadottsága, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság irányelveit követve minél több hazai sportági szakszövetség létrehozza hasonló testületét” – mondta székfoglalójában Baji Balázs, aki az előző ciklusban a MOB mellett az Európai Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának is tagja volt, utóbbiban alelnökként képviselte Magyarországot.

A MOB híradásában emlékeztetett arra, hogy Gyurta Dániel a Nemzetközi, míg Knoch Viktor az Európai Olimpiai Bizottság tagjaként van jelen a MOB sportolói bizottságában, amelyet a felsoroltakon kívül Berki Krisztián tornász, Csonka Zsófia sportlövő, Harsányi Gergely kézilabdázó, Keszthelyi Rita vízilabdázó, Lőrincz Tamás birkózó és Szilágyi Áron vívó alkot.

Borítókép: epa06876534 Balazs Baji of Hungary celebrates after winning the men's 110m Hurdles race at the International Athletics Meeting in Lucerne, Switzerland, 09 July 2018. EPA/URS FLUEELER

További tartalmak