Musorujsag
Élő Eredmények
×

Ekler Luca: Most az jön, hogy hányszor tudom megjavítani a saját világcsúcsomat

Ekler Luca: Most az jön, hogy hányszor tudom megjavítani a saját világcsúcsomat

m4sport.hu | BP
Az M4 Sport szerdai, Sport 2021 című műsorában az idei év legemlékezetesebb magyar sportsikereiről emlékeztünk meg. Év végi összefoglalónkban többek között a paralimpiai bajnok távolugró is mesélt tokiói aranyérméről, világrekordjáról és arról, hogy mindig érezte, valami nagy dolog vár rá az életben.

„Számomra is kicsit még hihetetlen és felfoghatatlan, ami az elmúlt évben, években történt. Azt hiszem, kimondhatom, hogy Tokióban a legnagyobb álmom vált valóra, és ezzel tényleg feltettem az i-re a pontot” – fogalmazott a M4 Sport2021 című műsorában a 23 éves sportoló, aki Eb- és vb-győzelme után a tokiói paralimpián világcsúccsal lett aranyérmes távolugrásban.

Ekler – aki 100 és 400 méteres síkfutásban is indult – abszolút éremesélyesként utazott az ötkarikás játékokra, de igyekezett úgy versenyezni, hogy ne mások, hanem saját elvárásainak feleljen meg, ami egyértelműen sikerült, hiszen már első ugrásával világrekordot döntött.

„Engem is meglepett, ugyanis nem éreztem olyan jónak azt az első ugrást. Egy kicsit morcos is voltam, hogy ez biztos, hogy nem lesz elég. Ugye az első ugrást biztonságinak szoktuk szánni, hogy legyen egy érvényes kísérletünk, ami után tényleg el lehet kezdeni a versenyt. Hát, ez egy elég jó biztonsági lett, úgyhogy ezután felszabadultan tudtam folytatni a versenyzést” – tette hozzá.

„Azt gondolom, most az jön, hogy hányszor tudom ezt megismételni – jegyezte meg világcsúcsáról (5.63) és további céljairól beszélve. – Vannak további céljaim, de amíg ezeket nem kezdtem el megvalósítani, addig még maradjanak homályban. (…) Azt hiszem, még sok van bennem. És ha ezzel példát tudok mutatni másoknak, az számomra is borzasztóan nagy öröm, és ez az, amiért legjobban megéri csinálni. (…) Korábban nem tudtam, mi vár rám, de éreztem, hogy valami nagy készülődik. Mindig úgy próbáltam tanulni, sportolni, hogy készüljek erre a nagy dologra, amivel segíteni tudok másoknak is.”

Borítókép: Tokió, 2021. augusztus 31. A győztes Ekler Luca a távolugrás T38-as kategóriájának döntője után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 31-én. A magyar versenyző saját világcsúcsát kétszer is megjavítva aranyérmet nyert. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak