Musorujsag
Élő Eredmények

Sebastian Coe: Azt várom, hogy jövőre Budapest rendezi az eddigi legjobb atlétikai vb-t

Sebastian Coe: Azt várom, hogy jövőre Budapest rendezi az eddigi legjobb atlétikai vb-t

m4sport.hu/MTI
Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség elnöke az oregoni világbajnokság helyszínén az M4 Sportnak adott interjújában a 2023-as, Budapesten sorra kerülő viadal kapcsán többek között arról beszélt, azt várja, hogy Magyarország jövőre minden idők legjobb világbajnokságát rendezi meg.

 

Az 1500 méteres síkfutásban kétszeres olimpiai bajnok Sebastian Coe megemlítette, hogy bár soha nem versenyezett Magyarországon, nagyon sokszor járt már az országban, s júniusban nagy élmény volt számára, hogy – fiatal atlétákkal együtt – ő futhatta az első métereket az új, még épülő Nemzeti Atlétikai Központban, a jövő évi budapesti vb helyszínén.

„Azt várjuk, hogy Magyarország 2023-ban minden idők legjobb világbajnokságát rendezze. Olyanok vagyunk, mint a sportolók, jövő ilyenkor szeretnénk jobbak lenni, mint most, a célunk az, hogy minden világeseményük jobb legyen, mint az előző. S ehhez Budapesten adottak a feltételek: nagyszerű a szervezőbizottság, megvan a politikai támogatottság, a stadion pedig fantasztikusan fog kinézni” – fogalmazott a WA vezetője.

Sebastian Coe úgy véli, hogy a magyar szurkolók nagyon szeretik a sportot és értik az atlétika lényegét.

A mostani, oregoni eseménnyel kapcsolatban kiemelte, hogy ez a 2028-as Los Angeles-i olimpia szempontjából is nagyon fontos, a vb tapasztalatait, eredményeit felhasználva ugyanis szeretnék az atlétikát új energiával feltölteni az Egyesült Államokban. Ennek érdekében a következő hat évben több versenyt akarnak rendezni a tengerentúlon.

 

Borítókép: EPA/Erik S. Lesser

További tartalmak