Musorujsag
Élő Eredmények
×

Videó: Mindhárom magyar váltó búcsúzott az atlétikai Európa-bajnokságon

Videó: Mindhárom magyar váltó búcsúzott az atlétikai Európa-bajnokságon

MTI
Mindhárom magyar váltó kiesett a selejtezőben a müncheni multisport Európa-bajnokság keretében zajló atlétikai Eb-n pénteken. A magasugró Szabó Barbara szintén búcsúzott.

Elsőként a 4×100-as női váltó állt rajthoz az Olimpiai Stadionban Kocsis Anna Luca, Csóti Jusztina, Takács Boglárka és Tóth Anna összeállításban. A kereken 20 éves átlagéletkorú kvartett 44.19 másodperccel, idei legjobb eredményével futamában hatodik lett, összesítésben a 11. helyen végzett.

A férfi 4×400-as váltóban Ajide Dániel, Máté Tamás, Wahl Zoltán és Molnár Attila kapott helyet. A csapat futamában szintén hatodik lett 3:04.71 perccel, az Eb-t pedig a 13. helyen zárta.

A női 4×400-as négyes Nádházy Evelin, Bartha-Kéri Bianka, Rapai Fanni, Molnár Janka felállásban hetedikként ért célba 3:29.39 perccel, idei legjobb idejével, és összesítésben a 10. lett.

A magasugró Szabó Barbara 1,78 méteren kezdett a selejtezőben, ezt elsőre vitte, az 1,83-as magasságon viszont már nem jutott túl. Az esti programban egy magyar atléta lesz érdekelt, Huller Dániel a 800 m elődöntőjében.

További tartalmak