Musorujsag
Élő Eredmények

Kozák Luca: Tudtam, hogy ez egy jó nap lesz

Kozák Luca: Tudtam, hogy ez egy jó nap lesz

m4sport.hu
Pályafutása legnagyobb sikerét érte el müncheni Eb-n 100 gáton ezüstérmes Kozák Luca, aki már reggel érezte, hogy ez az ő napja lehet.

A 26 éves sprinter kiemeltként az elődöntőben kezdett, és rögtön jelezte is, hogy számolni kell vele: országos csúccsal, futammásodikként és a harmadik legjobb idővel jutott fináléba, ahol saját bevallása szerint a legjobb pályára került.

„Éreztem, hogy jó formában vagyok. A bemelegítés is nagyon jó volt. Az első futamban tudtam, hogy Pia Skrzyszowska nagyon jó futó, az volt a cél, hogy maradjak vele, annak pedig nagyon örültem, hogy a döntőben Nadine Visser és Pia közé kerültem, mert jó ritmust futnak. És tudtam velük menni, én futottam, amit tudok. Hihetetlen, nem találok szavakat” – értékelt Kozák, akinek nem lett volna ellenére, ha már a selejtezőben futnia kell.

„Négy éve Berlinben is kiemelt voltam, szóval tudtam, hogy egyből jól kell teljesíteni. Úgy mentem az első futásra, hogy ez a legfontosabb. És mindig nehezebb szerintem döntőbe jutni, mint ott futni. Nagyon jó verseny volt, nagyon élveztem” – mondta.

„Ez volt az első idei esemény, amit igazán tudtam élvezni. Egész évben volt bennem egy kis görcsösség, nem olyan eredmények jöttek az elején, amit szerettem volna, amit tudtam, hogy tudok. Most úgy voltam vele, úgy keltem fel reggel, hogy teljesen nyugodt voltam. Tudtam, hogy ez egy jó nap lesz” – így Kozák.

Borítókép: München, 2022. augusztus 21. A második helyezett Kozák Luca a 100 méteres gátfutás döntője után a müncheni multisport Európa-bajnokságon 2022. augusztus 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak