Musorujsag
Élő Eredmények

A nőknél holland, a férfiaknál svéd és norvég lett az Év atlétája

A nőknél holland, a férfiaknál svéd és norvég lett az Év atlétája

MTI
A nőknél Femke Bol, míg a férfiaknál a norvég Jakob Ingerigtsen és a svéd Armand Duplantis kapta meg az év legjobbjának járó elismerést az Európai Atlétikai Szövetség (EA) Tallinban rendezett ünnepségén.

Meglepetés egyik kategóriában sem született. Bol, a női 400 méter gát olimpiai bronzérmese idén előbb fedett pályán 400 méteren szerzett világbajnoki ezüstöt márciusban, majd júliusban gáton lett második a eugene-i szabadtéri vb-n, augusztusban pedig történelmi duplázást mutatott be a müncheni Európa-bajnokságon, melyen gáton és síkon is diadalmaskodott.

A holland Femke Bol megnyeri a női 400 méteres gátfutást az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat római viadalán. MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

A norvégok sztárja, Ingebrigtsen a tavaly Tokióban aratott 1500-as diadala után 2022-ben a fedett és a szabadtéri vb-n is ezüstérmes volt 1500-on, Eugene-ben viszont 5000 méteren első lett, Münchenben pedig mindkét számban megvédte Eb-címét.

Duplantis, a svédek rúdugrózsenije a tavalyi évhez hasonlóan 2022-ben is uralta a férfi rúdugrást. Fedett pályán és szabadtéren is világbajnokságot nyert, ahogy a szabadtéri Eb-n sem talált legyőzője és a Gyémánt Ligában is ő volt a legjobb. Mindeközben ráadásul tető alatt kétszer, a nyári szezonban pedig egyszer javított világrekordot, melyet 6,21 méterrel tart jelenleg.

Borítókép: A későbbi győztes svéd Armand Duplantis a eugene-i atlétikai világbajnokság férfi rúdugrásának döntőjében MTI/EPA/Robert Ghement

További tartalmak