Musorujsag
Élő Eredmények

Márton Anita szeretné kifüstölni magából a müncheni Eb óta benne fortyogó dühöt

Márton Anita szeretné kifüstölni magából a müncheni Eb óta benne fortyogó dühöt

mti
Márton Anita érmet akar nyerni súlylökésben a jövő évi fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, a budapesti szabadtéri világbajnokságon pedig döntős helyezést szeretne.

A magyar atlétika első és eddigi egyetlen világbajnoka 2023-ban 34 éves lesz, de ez szerinte nem akadálya, hogy „sikerüljön kifüstölni” magából azt a dühöt, ami a müncheni Eb óta benne van.

„Mindent az Európa-bajnokságra tettünk fel, mert a világbajnokságon nem vettem részt, de amilyen balszerencsés vagyok, éppen a müncheni kontinensbajnokság előtt talált meg a Covid-fertőzés. Alig 24 óra leforgása alatt alaposan leromlott az egészségi állapotom, sakkmattot kaptam a sorstól” – nyilatkozott a SzPress Hírszolgálatnak. Hozzátette, úgy érzi, harcban lehetett volna a bronzért, mivel a harmadik helyen egy olyan holland versenyző végzett, aki valójában diszkoszvető.

Márton Anita kiemelte, az alapozó edzéseket legfőképpen az új nyíregyházi atlétikai centrumban végzi, nem utazik melegövi edzőtáborba.

„A téli felkészülés célja a képességek fejlesztésén kívül az is, hogy jó erőben és formában vehessek részt a jövő márciusi isztambuli fedett Eb-n, ahol dobogós helyen szeretnék végezni” – jelentette ki a riói olimpián bronzérmes atléta, aki tető alatt három kontinensbajnokságon nyert érmet, 2015-ben Prágában és 2017-ben Belgrádban aranyat, 2019-ben Glasgowban pedig bronzot. Fedett pályán a 2018-as birminghami vb-n diadalmaskodott.

„Remélem, a következő páratlan esztendő már az én javamra válik, feltéve, hogy a fedett pályás Eb-n dobogóra léphetek, a budapesti világbajnokságon pedig döntős helyezéssel örvendeztethetem meg a magyar közönséget, önmagamat, és velem együtt a szeretteimet. Úgy lenne szép elköszönni a versenytársaimtól, hogy a pályafutásomat egy dicsőséget jelentő helyezéssel zárom” – utalt arra, hogy 2023 lehet kiemelkedően eredményes pályafutásának utolsó éve.

Borítókép: Debrecen, 2022. szeptember 17. A későbbi győztes Márton Anita, a Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője az atlétikai csapatbajnokság döntőjének női súlylökés versenyszámában a debreceni Gyulai István Atlétikai Stadionban 2022. szeptember 17-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak