Musorujsag
Élő Eredmények

Az első lépésnél felmondta a szolgálatot a magyar gátas cipője az elődöntőben

Az első lépésnél felmondta a szolgálatot a magyar gátas cipője az elődöntőben

M4 Sport
Közvetlen a rajt után kidurrant a bokáját kiegyensúlyozó légpárna a 60 méteres gátfutó, Szeles Bálint cipőjében, aki így meg sem közelítette előfutamos idejét a fedett pályás Európa-bajnokság elődöntőjében.

A szombaton 7.76 másodperces eredménnyel továbbjutó a 24 éves sportoló 8.15-ös sprinttel a nyolcadikként végzett elődöntős futamában: a második és a harmadik gátnál is hibázott, esélye sem volt az esti döntőbe kerülni.

Az értékeléséből kiderült, hogy a cipője erősen hátráltatta a bravúr elérésében. Meg is mutatta a konkrét hibát, a kipukkanó légpárnát összehasonlítva a funkcióját megtartóval. Mint mondta, gyakorlatilag befelé dőlt a lába, ami eléggé idegesítette a futás közben.

A szám női versenyében Kerekes Gréta viszont bejutott a vasárnap esti döntőbe.

Borítókép: Szeles Bálint (MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Kerekes egyéni legjobbjával Eb-döntős Isztambulban
Kerekes Gréta egyéni csúccsal bejutott a döntőbe 60 méter gáton, Szeles Bálint viszont az elődöntőben búcsúzott ugyanebben a számban az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján.
Atlétika
Öt századon múlt Bartha-Kéri Bianka 800-as döntője a fedettpályás Eb-n
Bartha-Kéri Bianka rendkívül bátor futással a negyedik helyen ért célba szombati elődöntős futamában, ezzel éppen nem jutott döntőbe női 800 méteren az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon, és Vindics Balázs sem lépett tovább a férfi 800 elődöntőjéből.
Atlétika