Musorujsag
Élő Eredmények

Kerekes Gréta Európa-bajnoki 7. 60 gáton Isztambulban – videó

Kerekes Gréta Európa-bajnoki 7. 60 gáton Isztambulban – videó

m4sport.hu/MTI
Kerekes Gréta a hetedik helyen végzett női 60 méteres gátfutásban az isztambuli fedettpályás atlétikai Európa-bajnokság vasárnapi versenynapján.

A debreceni sprinter, aki 8.00 másodperces egyéni csúccsal jutott be délelőtt a fináléba, jól kapta el a rajtot, de a második gátba belerúgott, és végül csak egy riválisát sikerült megelőznie.

Döntős szereplésével viszont feltette a koronát a fedett idényére. Kerekes Gréta másodszor szerepelt fedett Eb-n fináléban, 2019-ben az ötödik helyen zárt.

„Nagyon fárasztó volt az Eb, de örülök, hogy stabilan tudok 8 mp eleje körül futni” – mondta Kerekes Gréta az M4Sportnak. Hozzátette: „Megmutattam, hogy újra számíthat rám Európa!”

A számot Reetta Hurske 7.79 másodperces finn csúccsal nyerte meg a címvédő holland Nadine Visser előtt.

A 16 fős magyar csapatból Kerekes Grétán kívül még Krizsán Xénia és Márton Anita végzett a legjobb nyolc között. Krizsán Xénia ötpróbában 4493 ponttal az ötödik helyet szerezte meg, a súlylökő Márton Anita idei legjobbjával, 18,28 méterrel hatodik lett.

női 60 m gát, Európa-bajnok:
Reetta Hurske (Finnország) 7.79 mp
2. Nadine Visser (Hollandia) 7.84
3. Ditaji Kambundjo (Svájc) 7.91
…7. Kerekes Gréta 8.03

Borítókép: Isztambul, 2023. március 5. Kerekes Gréta célba ér a női 60 méteres gátfutás elődöntőjében az isztambuli fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon az Ataköy Arénában 2023. március 5-én. A magyar versenyző bejutott a döntőbe. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak