Musorujsag
Élő Eredmények

Halász Bence olyan eredményt szeretne a hazai vb-n, amire minden magyar büszke lehet

Halász Bence olyan eredményt szeretne a hazai vb-n, amire minden magyar büszke lehet

MTI
A kalapácsvető Halász Bence remek lehetőségnek tartja, hogy hazai közönség előtt léphet dobókörbe az augusztusi világbajnokságon, és olyan eredményt szeretne elérni, amire „büszke lehet majd minden magyar ember”.

 

A Dobó SE 25 éves sportolója az M1 aktuális csatorna megkeresésére elmondta, hogy még magát is meglepte a melegégövi edzőtáborban, ugyanis két év után először tudott gátas szökdeléseket végezni – amit a térdműtéte óta mellőznie kellett –, ennek ellenére sok betegség hátráltatta a téli felkészülésben.

„Több mint egy hónapig fájt a csuklyám, meg a nyakam, mert az egyik dobásnál elszakadt sajnos a kalapács és nyomtam egy hátast, amiben nagyon meghúzódott” – részletezte szerencsétlen balesetét a világbajnoki bronzérmes kalapácsvető, majd hozzátette, hogy bár két és fél hete megvédte címét a téli dobó Európa Kupán, a körülmények azonban nem voltak megfelelőek egy nagy dobáshoz.

A sportoló azt is hangsúlyozta, hogy versenytársaira is “rájár a rúd”, ugyanis az ötszörös világbajnok lengyel Pawel Fajdek is betegséggel küzdött, olimpiai bajnok honfitársa Wojciech Nowicki hasizomszakadást szenvedett, a francia vb-ezüstérmes Quentin Bigot-t nemrég gerincsérvvel, míg a norvég olimpiai ezüstérmes Eivind Henriksennek a szívét műtötték, de úgy gondolja a nyárra mindenki felépül.

Halász szerint csapattársa, Varga Donát nagyon sokat fejlődött, és jó eséllyel ott lehet majd a hazai rendezésű augusztusi világbajnokságon, valamint az olimpiai bajnok Pars Krisztián, és két veszprémi versenyző, Pásztor Bence és Czeller Gábor is kiemelkedik a magyar mezőnyből – a vb-n azonban országonként mindössze három sportoló indulhat egy versenyszámban.

„Április végén kezdem meg a fő versenyszezont, júniusban és július első felében szeretnék minél többször 80 méter fölé kerülni. Ha az évnek ez az időszaka jól sikerül, akkor olyan lendülettel lehet elmenni a világbajnokságra, amiből erőt tudok majd meríteni” – magyarázta az eb-ezüstérmes nehézatléta, aki óriási lehetőségnek tartja a budapesti vb-t, és olyan eredményt szeretne elérni hazai közönség előtt, amire „büszke lehet majd minden magyar ember”.

 

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak