Musorujsag
Élő Eredmények

Több mint tíz évet várt rá, mostanra lett hivatalosan olimpiai bajnok

Több mint tíz évet várt rá, mostanra lett hivatalosan olimpiai bajnok

MTI
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) több mint tíz év után nyilvánította hivatalosan ötkarikás bajnokká az amerikai Lashinda Demust, aki az orosz Natalja Antyuh doppingügye miatt lett a női 400 méteres gátfutás utólagos londoni győztese. A 2016-ban visszavonult, negyvenéves Demus ezzel a szám történetének első amerikai ötkarikás aranyérmesévé vált.

Nemzetközi Atlétikai Szövetség doppingügyekkel foglalkozó testülete, az AIU tavaly októberben fosztotta meg aranyérmétől Natalja Antyuhot, akinek a 2012-es londoni olimpián vett, évekkel később újra elemzett mintájában bukkantak tiltott szteroidok nyomaira.

Az ezüstérmes amerikai Lashinda Demus, az aranyérmes orosz Natalija Antyuh és a bronzérmes cseh Zuzana Hejnova ünnepel a 2012-es londoni nyári olimpia nõi 400 méteres gátfutásának eredményhirdetésén az Olimpiai Stadionban 2012. augusztus 9-én. (Fotó: MTI/EPA/Christophe Karaba)

A NOB csütörtökön nyilvánította hivatalosan bajnoknak a tíz és fél éve másodikként befutó amerikai Demust. Az új ezüstérmes a cseh Zuzana Hejnova, míg a bronzérmes a jamaicai Kaliese Spencer.

Borítókép: Az amerikai Lashinda Demus szomorkodik, miután második lett a 2012-es londoni nyári olimpia nõi 400 méteres gátfutásának döntõjében az Olimpiai Stadionban 2012. augusztus 8-án. (MTI/EPA/Bernd Thissen)

További tartalmak