Musorujsag
Élő Eredmények

Molnár Attila szenzációs idővel nyert Cipruson

Molnár Attila szenzációs idővel nyert Cipruson

mti
Molnár Attila 44.98 másodperces országos csúccsal nyerte a 400 métert a Cipruson rendezett bronzkategóriás atlétikai versenyen, ezzel teljesítette a budapesti világbajnokság kvalifikációs szintjét.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 21 éves sprinter az év legjobb európai eredményét érte el és hatalmas fölénnyel nyerte meg a limasszoli Cirio Stadionban zajló viadal egykörös versenyét, a második brit Edward Faulds több mint egy másodperccel maradt el tőle (46.04 mp).

Molnár a 44.98 másodperces eredménnyel közel fél másodpercet javított az eddigi magyar rekordon, melyet Deák-Nagy Marcell 2011 júliusa tartott 45.42 mp-cel, egyúttal 2 századdal futott belül a vb-szinten.

„Az a tény, hogy idén Budapesten rendezik a világbajnokságot, nagy motivációt adott, hogy ma ilyen gyorsan fussak. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült országos rekordot elérni és bebiztosítani a világbajnoki kvalifikációt” – mondta a futása után a stadionban a verseny műsorvezetőjének az FTC országos bajnok atlétája, akinek eredménye némileg váratlannak nevezhető, eddigi legjobbja ugyanis 46.67 másodperc volt, melyet tavaly szeptemberben ért el Pápán.

A versenyt követően, de még a stadionban Molnár euforikus állapotban nyilatkozott az MTI-nek, és elmondta, hogy még nem dolgozta fel a történteket, de nem érte teljesen váratlanul a kiugró eredmény. Arra a kérdésre pedig, hogy milyen elvárásokkal utazott ki Ciprusra úgy felelt: „kezdődjön 45-tel” majd elnevette magát és kiemelte, hogy mennyire hihetetlen egyéni csúcson ezen a szinten 1.69 másodpercet javítani.

„Nincs 45-ös időm, 46-os van, úgyhogy ezt így nehéz feldolgozni. Elindultam és csak úgy jött, elengedtem a lábamat és végigmentem” – értékelte futamát Molnár Attila, aki az augusztus 19. és 27. közötti budapesti világbajnoksággal kapcsolatos felvetésre pedig csak annyit felelt: „megvan a szintem, úgyhogy ott tali!”

A viadalon nem Molnár Attila volt az egyetlen magyar. A népes küldöttségből helyezésben Fekete Fédra volt Molnár után a legjobb, miután 1,80 méterrel második lett női magasugrásban.
Női távolugrásban Nguyen Anasztázia és Lesti Diána is jól szerepelt, előbbi ugyan első öt kísérleténél belépett, hatodikra viszont 6,56 méterig repült, amivel a harmadik helyen zárt. Lesti szintén hatodikra ugrotta a legjobbat, ami 6,50 méteres lett, ezzel pedig a negyedik helyen végzett.

Női 100 méteren az országos csúcstartó Takács Boglárka 11.53 másodperccel negyedikként ért célba, míg a férfiak klasszikus vágtaszámában Illovszky Dominik 10.69 mp-cel a hetedik lett.

Női diszkoszvetésben Kerekes Dóra 54,52 méterrel az ötödik, férfi kalapácsvetésben Varga Donát 71,73 méterrel hatodik, Pars Krisztián pedig 69,88-cal a nyolcadik pozíciót szerezte meg.

Borítókép: Molnár Attila (Fotó: Facebook/Magyar Atlétika)

További tartalmak