Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Három érmet nyertek a magyarok az Európa Játékokon, élvonalba jutott az atlétacsapat – csütörtöki összefoglaló

Három érmet nyertek a magyarok az Európa Játékokon, élvonalba jutott az atlétacsapat – csütörtöki összefoglaló

m4sport.hu/MTI
Megszerezték első érmeiket a magyarok a krakkói központú Európa Játékokon: győzött a Pekler Zalán, Mészáros Eszter duó a légpuskások vegyescsapat számában, második lett a férfi strandkézilabda-válogatott, és harmadikként végzett 500 méteren a Bragato Giada, Nagy Bianka kenus duó.

 

Élő hírfolyamunkat az Európa Játékokról ide kattintva követhetik!

A közel két héten át tart esemény minden napján reggeltől estig megmutatjuk a legfontosabb történéseket, legfőképp a magyar sportolókra fókuszálva és amikor csak lehet, megszólaltatjuk a főszereplőket.

Az élő közvetítések az M4 Sport mellett öt online csatornán láthatják nézőink.

Az m4sport.hu-n percről perce számolunk be minden eredményről, tesszük közzé a videókat, reakciókat, nyilatkozatokat.

Az alapversenyt Wroclawban 631,6 körös eredménnyel megnyerő Pekler és Mészáros az aranymérkőzésen simán, 17-7-re verte a spanyol Jesus Oviedo Berenguer, Paula Grande Martinez kettőst. Ez volt a magyar küldöttség első dobogós helyezése a lengyelországi multisport-eseményen.

A szám másik magyar csapata, a Péni István, Dénes Eszter páros a 13. helyen zárt. Tátrai-Fejes Miklós a 33. helyen végzett a férfi légpisztolyosok versenyében, míg a női légpisztolyosok mezőnyében Major Veronika a 22. helyet szerezte meg.

Az Európa-bajnoki címvédő magyar strandkézilabda-csapat a délelőtti elődöntőben 2-0-ra győzte le a portugálokat Tarnówban, majd az esti döntőben – utolsó csütörtöki magyar szereplőként – szétlövéssel 2-1-re kikapott a spanyol együttestől.

A Krakkóhoz közeli kryspinowi kajak-kenu pályán – ahol 500 méteres finálékat rendeztek – Bragato és Nagy jobb eredményre számított, de a tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes duónak azért a dobogós helyezés összejött. A férfi kenusoknál a Hajdu Jonatán, Fekete Ádám kettős negyedik lett csakúgy, mint a Fojt Sára, Pupp Noémi, Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara összeállítású, frissen összeült kajaknégyes. A Vajda Bence, Szántói-Szabó Tamás kajakos páros a B döntő megnyerésével a 10. helyen zárt.

Nagy sikert ért el a magyar atlétaválogatott, amely első lett a Chorzówban zajló atlétikai csapat Európa-bajnokság második vonalában, ezzel feljutott a 16 csapatos első osztályba. A magyarok a három napon át tartó, 16 együttest felvonultató versengésben öt győzelmet arattak, hat második és hat harmadik helyezést gyűjtöttek, 456,5 ponttal végeztek az élen, 21-gyel előzték meg a másodikként záró ukránokat.

Az élvonalba az első kettő mellett a harmadik helyezett litvánok kerültek fel.

A BMX freestyle park számában Kempf Zoltán a hatodik, Ujváry Zoltán pedig a nyolcadik helyen végzett Krzeszowicében.

Karatéban Tadissi Martial egy győzelemmel és két vereséggel nem jutott tovább csoportjából a 67 kilósok küzdelmi kategóriájában (kumite) és hasonlóan szerepelt formagyakorlatban (kata) Nagy Botond. Az esti programban a Barbócz Bianka, Bastianelli Angelika szinkronúszó duó a 15. helyen végzett a páros technikai versenyszámban, Oswiecimben.

 

Borítókép: facebook.com/EuropeanAthletics

További tartalmak