Musorujsag
Élő Eredmények

Sebastian Coe: Nem emlékszem jobb hangulatra világbajnokságon

Sebastian Coe: Nem emlékszem jobb hangulatra világbajnokságon

m4sport.hu
Az elmúlt nyolc napban tökéletesen megvalósult, amit egy világbajnokságon látni szeretett volna.

A budapesti atlétikai világbajnokság zárónapján Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség elnöke sajtótájékoztatót tartott, melyen többek között kiemeltem, ez volt az első olyan világbajnokság, melyet már az ő elnöksége idejében ítéltek oda egy házigazdának.

„Ez egészen különleges a számomra, teljesen más irányból közelítettük meg, szerettünk volna komoly és valós kapcsolatot kialakítani a rendező várossal és ezt el is értük. Tudtuk, mik az új elvárások egy világbajnoksággal kapcsolatban, hogyan kell kinézni egy vb-nek és szerettünk volna komoly örökséget adni. Az elmúlt nyolc nap során ez tökéletesen meg is valósult” – mondta a korábbi kétszeres olimpiai bajnok futó.

„Nem emlékszem jobb hangulatra világbajnokságon, jó néhány évet vissza kell menni. Igazából az atlétika nevében beszélhetek, láttuk a legmagasabb szintű atlétikát, létesítményeket. Láttuk ez egy ambíciózus város” – mondta a sportvezető.

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 26. Sebastian Coe, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) elnöke a célszalagot fogja a női maratonfutás befutójánál a budapesti atlétikai világbajnokságon a Hősök terén 2023. augusztus 26-án. MTI/Derencsényi István

További tartalmak