Musorujsag
Élő Eredmények

Gyulai Miklós szerint nagyot dobott a sportág hazai népszerűségén a budapesti atlétikai vb

Gyulai Miklós szerint nagyot dobott a sportág hazai népszerűségén a budapesti atlétikai vb

MTI
Az augusztusi budapesti világbajnokság nagyot dobott a sportág népszerűségén, szeptemberben sok új gyerek jelentkezett a kluboknál, melyek számára ugyanakkor nagy feladat lesz a fiatalok megtartása, különösen azokon a helyeken, ahol hiányos az infrastruktúra – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

A sportvezető csütörtökön az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában többek között arról beszélt, hogy a vb-vel és az azt megelőző sulihős programmal a szövetség számára az volt a legfontosabb, mennyire „megy át” a köztudatba a mozgás fontosságának üzenete, ami egyértelműen megtörtént.

„A tanév kezdetével országszerte nagyon sokan keresték meg a tagszervezeteinket, ami nagy öröm és egy jó dolog. Ez nem azt jelenti, hogy több ezer gyerek atléta lesz, de azt mindenképpen jelenti, hogy átment az az üzenet, hogy mozogni mindenképpen kell. S ha már elkezdünk mozogni, akkor érdemes kipróbálni az alapmozgásokat, amit az atlétika foglal magába” – hangsúlyozta Gyulai Miklós.

A sok új jelentkező örömteli, ugyanakkor Gyulai Miklós jelezte, nehézséget és gondot okozhat, hogy az infrastruktúra terén még mindig vannak elmaradások, különösen vidéken.

„Még mindig van restanciánk, főleg a kisebb klubokkal szemben, ahol egyszerűen nincs fedett létesítmény. Akár egy tornaterem, vagy akár egy minimál futófolyósó, ami azt a lehetőséget biztosítaná, hogy azért ne a hóban, fagyban, hidegben, vagy vizes, nedves, sáros-pocsolyás talajon kelljen a munkát elvégezni” – jegyezte meg az elnök.

Gyulai Miklós emlékeztetett rá, hogy a kiemelt sportágfejlesztés segítségével éveken át folyamatosan javult az infrastruktúra, azonban a koronavírus-járvány, majd a háborús helyzet érthetően megakasztotta a korábbi folyamatokat.

Ugyanakkor bízik benne hogy hamarosan újra indul a javulás. Mint mondta, a minap a soproni polgármesterrel egyeztetett, mert éppen Sopron volt, amely már nem fért bele a létesítményfejlesztésbe, és így az egyetlen nagyváros, amelynek nincs műanyag borítású pályája.

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 24. A görög Miltiadisz Tentoglu a férfi távolugrás döntőjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 24-én. MTI/Derencsényi István

További tartalmak