Musorujsag
Élő Eredmények

A budapesti atlétikai vb-n tett olyat Letesenbet Gidey, amiért Fair play-díjat kapott

A budapesti atlétikai vb-n tett olyat Letesenbet Gidey, amiért Fair play-díjat kapott

MTI
Célbeérése után ment vissza az élről bukó kétszeres olimpiai bajnok holland riválisát megvigasztalni.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) fair play-díját vehette át az augusztusi budapesti világbajnokságon tanúsított cselekedetéért az etióp Letesenbet Gidey, a női 10 ezer méter ezüstérmese.

Gidey honfitársa, Gudaf Tsegay mögött végzett másodikként a magyar fővárosban rendezett vb-n, de amint célba ért, visszament megvigasztalni a hollandok kétszeres olimpiai bajnokát, Sifan Hassant, aki közvetlenül a célvonal előtt, vezető helyről bukott, miközben maga is az aranyéremért harcolt.

Amikor Sifan elesett, megszakadt a szívem. Ismerem a kudarc érzését. Amikor az emberek boldogok, én is boldog vagyok. Szomorú vagyok, amikor szomorúak. Örülök, hogy kiérdemeltem a 2023-as fair play-díjat” – mondta Gidey. Az elismerés odaítéléséről a szurkolók, a Nemzetközi Fair Play Bizottság (CIFP) és a WA zsűrije szavazott több jelölésből.

Kamuti Jenő, a CIFP elnöke kiemelte, hogy szerinte minden jelölt érdemes lenne arra, hogy megkapja a díjat, mert mindegyikük esetében a sportszerűség élvez elsőbbséget, nem pedig a győzelem, de most csak egy nyertes lehetett.

Az idei különleges fair play megnyilvánulásáért szeretnék Letesenbet Gideynek gratulálni” – tette hozzá.

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 19. A második helyezett etióp Letesenbet Gidey (j) és a holland Sifan Hassan a nõi 10000 méteres síkfutás döntõjében a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak