Musorujsag
Élő Eredmények

A legjobb sajtóközpont díját kapta a budapesti atlétikai világbajnokság

A legjobb sajtóközpont díját kapta a budapesti atlétikai világbajnokság

MTI
A budapesti atlétikai világbajnokságon volt a legjobb a sajtókiszolgálás, illetve a munkakörülmények a tavalyi évben a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) szavazása szerint.

 

Az AIPS honlapjának keddi beszámolója szerint az augusztusi vb a sportújságírók körében is növelte az atlétika népszerűségét. A díjat az AIPS áprilisi kongresszusán adják át.

A szavazáson részt vett AIPS-tagok szerint a sajtó, illetve a média kiszolgálása kiemelkedő volt az Ausztráliában és Új-Zélandon rendezett női labdarúgó-világbajnokságon, a wimbledoni teniszbajnokságon és a franciaországi rögbi-világbajnokságon is. A másik kategóriában, a multisport-események között a csengtui Egyetemi Világjátékok, a berlini speciális olimpia nyári világjátékok és a hangcsoui Ázsiai Játékok sajtóközpontja végzett az első három helyen a voksoláson.

A sportolók között az év legjobbja a teniszező Novak Djokovic, illetve a tornász Simone Biles lett. A férfiaknál Kós Hubert világ- és Európa-bajnok úszó a hetedik helyen zárt. A legjobb csapatnak az argentin labdarúgó-válogatottat választották, a magyar női kardvívó-válogatott hatodik lett.

 

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 16. A drónnal készült felvételen a kivilágított Nemzeti Atlétikai Központ 2023. augusztus 16-án, három nappal a budapesti atlétikai világbajnokság kezdete elõtt. Magyarország történetének legnagyobb sporteseményét augusztus 19. és 27. között rendezik. MTI/Máthé Zoltán

További tartalmak