Musorujsag
Élő Eredmények

Kerekes Gréta győzött Berlinben 60 méteren a fedett pályás atlétikai sorozaton

Kerekes Gréta győzött Berlinben 60 méteren a fedett pályás atlétikai sorozaton

MTI
Kerekes Gréta megnyerte a 60 méteres női gátfutást, Takács Boglárka pedig a negyedik helyen zárt 60 méteres síkfutásban a nemzetközi szövetség fedett pályás atlétikai versenysorozatának berlini ezüst kategóriás viadalán.

A 31 éves gátfutó múlt héten, a nyíregyházi országos bajnokságon egyéni csúcsot javított (7.96 mp), pályafutása során először került nyolc másodpercen belülre. Pénteken ismét jó formát mutatott, egy századra megközelítette a nyolc másodpercet, és karrierje harmadik legjobb idejével, 8.01-gyel ért célba. A debreceni atléta a döntő után elmondta, győzelemért utazott Németországba, és nagyon örül annak, hogy ez összejött neki.

A jövő héten Glasgowban állok rajthoz a fedett pályás világbajnokságon és szeretnék olyan gyorsan futni, amennyire csak tudok. Ez talán a döntőbe jutáshoz is elég lesz, majd meglátjuk” – mondta Kerekes.

Takács Boglárka, a 60, a 100 és a 200 méter országos csúcstartója az előfutamból 7.26 mp-cel a második helyen jutott a fináléba, melyben egy századot faragott az idején (7.25 mp), ezzel lett negyedik. A versenyszámot az olasz Zaynab Dosso nyerte 7.09-cel.

Kozák Luca 60 méteres gátfutásban, míg Lesti Diána távolugrásban a hatodik helyen végzett a nemzetközi szövetség fedett pályás atlétikai versenysorozatának madridi, arany kategóriás viadalán.

Kozák Luca az előfutamban 8.06 másodperccel, harmadik helyen jutott be a női gátfutás döntőjébe, melyben századra pontosan ugyanannyit futott, ezzel pedig a hatodik helyen zárt. Ebben a versenyszámban Devynne Charlton fedett pályás világbajnoki ezüstérmes bahamai gátfutó 7.68 mp-cel pályarekordot állított fel, mindössze egy századra maradt el saját, két héttel ezelőtt, New Yorkban felállított világcsúcsától (7.67 mp).

Lesti Diána – aki pénteken (ma) került be a jövő péntektől vasárnapig Glasgowban sorra kerülő fedett pályás világbajnokság magyar résztvevői közé – 6,29 méterrel zárt a hatodik helyen női távolugrásban, melyet a román Florentina Costina Iusco nyert meg 6,65 méterrel.

A férfi súlylökőknél a jamaicai Rajindra Campbell szintén versenycsúcsot teljesített, 22,16 méterrel. Megelőzte többek között Tom Walsh kétszeres olimpiai bronzérmes, egyszeres szabadtéri és kétszeres fedett pályás világbajnok új-zélandi világklasszis súlylökőt is.

Borítókép: Kerekes Gréta MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak