Musorujsag
Élő Eredmények

Molnár Attila újra remekelt – országos csúccsal vb-döntőbe jutott 400 méteren

Molnár Attila újra remekelt – országos csúccsal vb-döntőbe jutott 400 méteren

m4sport.hu
Molnár Attila az első elődöntőben remek kezdése után 3. helyen végzett, ezzel bejutott a 400 méter döntőjébe a glasgow-i fedettpályás atlétikai világbajnokság nyitónapján.

A magyar versenyző, aki januárban 46.22 másodperccel 34 éves országos csúcsot döntött meg, a délelőtti programban 46.52-vel megnyerte a harmadik futamot. Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár este az első elődöntőben kapott helyet, amelyben az idénybeli teljesítményeket tekintve a második legjobb eredménnyel rendelkezett.

A Ferencváros 22 éves sprintere nagyon jól kezdte a futamot, csaknem a célegyenesig tartotta vezető pozícióját, végül országos csúccsal, 46.08 másodperccel a harmadik helyen jutott a szombat esti fináléba. Ezzel 14 századot javított korábbi 46.22-es csúcsán.

A futást követően örömittas állapotban állt az M4 Sport kamerái elé:

„Általában gyorsan felfogom, mi történik velem, de… Nem erre számítottam, sőt, szerintem senki. Azt beszéltük meg, hogy maradjunk ki a bunyózásból, legfeljebb elfáradok. Elfáradtam, nem tudom, bunyóztak-e, de megvan!” – mondta Molnár.

A két elődöntőből az első három-három helyezett biztosította helyét a döntőben. Molnár versenye szombaton 22:10 körül élőben lesz követhető az M4 Sporton.

Kapcsolódó tartalom

Szűcs Szabina mindössze egy ugrást vállalt az ötpróba utolsó előtti számában, a távolugrásban. A BHSE 22 éves atlétája 8.65 másodperces eredménnyel mutatkozott be 60 méter gáton, amellyel 984 pontot gyűjtött, majd magasugrásban 1,64 méterrel 783 pontot szerzett. A délelőtti programot a súlylökéssel zárta, amelyben 12,25 métert dobott, ami további 678 pontot jelentett a számára. Az U20-as világbajnoki bronzérmes többpróbázó a távolugrásban 6,06 métert ugrott első próbálkozásra, ezzel versenyben maradt, de sarokfájdalma miatt nem kísérletezett többet, így 3313 ponttal várta az utolsó versenyszámot.

Szűcs 2:14.05 perccel a negyedik helyen ért célba 800 méteren, így végül 4219 ponttal a tizedik helyen zárta a glasgow-i vb-t. A horvát Jana Koscak a magasugrás előtt, míg az utánpótlás korosztályokban négyszeres Európa-bajnok spanyol María Vicente a magasugrás közben szállt ki a versenyből sérülés miatt. A versenyszámot a címvédő belga Noor Vidts nyerte 4773 ponttal.

Az utolsó versenyszámot követően értékelt az M4 Sportnak:

A fedettpályás vb-ről további élő tartalmak IDE KATTINTVA érhetők el.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak