Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Molnár Attilának euforikus érzés volt döntőt futni a fedett pályás világbajnokságon

Molnár Attilának euforikus érzés volt döntőt futni a fedett pályás világbajnokságon

m4sport.hu
Molnár Attila a Gyulai Memorial versenyén futotta meg az olimpiára szükséges szintidőt 400 méteren. Az M4 Sport Úti cél: Párizs 2024 című műsorában a 22 éves atléta mesélt arról, milyen élmény volt döntőt futni a márciusi fedett pályás világbajnokságon, hogyan kapcsolódik ki pihenőidőszakban, valamint megnézhetik egy rodeó bika hátán lovagolni.


Nemcsak a sikert, az oda vezető utat is bemutatjuk. Nemcsak a bajnokot, az embert is.
Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


Molnár Attila még 2023 nyarán futotta meg az olimpiai szintidőt a Székesfehérváron, majd a budapesti atlétikai világbajnokságon is maradandót alkotott.

A sprinter új, 44:84-es országos csúcsot futott 400 méteren. A futamot követő interjúban arról beszélt, mennyi erőt adott neki a stadion közönsége.

„Az utolsó 100 méteren nem én futottam, hanem ez az 5-10 ezer ember” – mondta kifáradtan, de boldogan Molnár.

A 22 éves atléta az M4 Sport Úti cél: Párizs című műsor stábjának elmondta, a fedett pályás világbajnokság előtt októberben volt egy kisebb sérülése, ezért visszább vett céljaiból. Úgy utazott ki 2024 márciusában Glasgowba, hogy minél jobb eredményt akar elérni, döntőben szeretne futni.

„Azt feldolgozni, hogy nem baj, ha nem jutsz döntőbe, mert nem ez volt kitűzve, mint cél. De azért adj bele mindent. Én mindent beleadtam és döntő lett az eredménye. Ez pedig átszakított egy gátat, nagyon eufórikus érzés volt” – fogalmazott Molnár.

Hatalmas emlék marad számára a döntő, amelyben az 5. helyen ért célba a fedett pályás világbajnokságon, de Molnár mégis az elődöntőben mutatott teljesítményére a legbüszkébb.

Az atléta a stábbal együtt ellátogatott Glasgow legrégebbi Fish and Chips éttermébe, sőt, egy rodeó bikát is megpróbált megülni.

 


Úti cél: Párizs 2024, kéthetente vasárnap az M4 Sporton


Az M4 Sport több magyar sportoló párizsi olimpiára vezető, – áldozattal, lemondással, sikerrel és kudarccal kikövezett – útját kíséri figyelemmel. Vannak köztük, akik már rendelkeznek kvótával, és akadnak olyanok is, akik még küzdenek érte.

A kéthetente, vasárnap esténként jelentkező adások minden epizódjában három-három sportolóval/edzővel beszélgetünk, az interjúkat bármikor visszanézhetik az m4sport.hu-n vagy az M4 Sport applikációban, a teljes adásokat pedig visszanézhetik a Médiaklikken.

Sportolók:
Németh Nándor (úszás)
Rasovszky Kristóf, Betlehem Dávid (úszás)
Siklósi Gergely (vívás)
Molnár Attila (atlétika)
Vogel Soma (vízilabda)
Klivinyi Kinga (női kézilabda-válogatott)
Pekler Zalán (sportlövészet)
Chema Rodríguez (férfi kézilabda-válogatott)

Hamarosan: férfi kardcsapat, Varga Ádám (kajak-kenu), Balogh Mátyás (íjászat), Pigniczki Fanni (ritmikus gimnasztika), Losonczi Dávid (birkózás)

Teljes adások
Úti cél: Párizs 2024., 1. rész
Úti cél: Párizs 2024., 2. rész
Úti cél: Párizs 2024., 3. rész

Következő adások (M4 Sport)
április 14., 28.
május: 12., 26.
június: 09., 23.
július: 07., 21.

Borítókép: Glasgow, 2024. március 2. A későbbi ötödik helyezett Molnár Attila a férfi 400 méteres síkfutás döntőjében a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak