Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Ekler Luca: Összességében nagyon élveztem a versenyzést

Ekler Luca: Összességében nagyon élveztem a versenyzést

MTI
Eseménydús héten van túl a paralimpiai bajnok Ekler Luca, aki előbb két aranyérmet szerzett Japánban, a para-atlétikai világbajnokságon, majd egy betétfutam keretében rajthoz állhatott az eugene-i Gyémánt Liga-versenyen is.

 

„Összességében nagyon élveztem a versenyzést. Kezdetben, a hosszú út és az átállás miatt kicsit nehezen indultak a helyszíni edzések, de a szervezők felkészültsége és kedvessége gyorsan túllendített ezen” – mondta a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapjának a Kóbéban rendezett vb-ről a TFSE atlétája.

A T38-as kategóriában versenyző Ekler távolugrásban paralimpiai és világbajnoki címvédőként érkezett Japánba, ugyanakkor a 100 méteres síkfutásban korábban a vb-ezüstérem volt a legjobb eredménye. Ezúttal a második legjobb idővel kvalifikálta magát a szám döntőjébe, ahol nagyot futott, és 12.85-ös időeredményével a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

„A 100 méteres síkfutás közel sem a legerősebb számom, és számítani lehetett rá, hogy a paralimpiai évben sorra kerülő vb-n lesznek új, erős versenyzők. Ez így is lett, kaptam egy nagyon felkészült kolumbiai ellenfelet, de az előfutamok során nyújtott teljesítményünket látva már éreztem, hogy ha sikerül megcsinálnom azt, amit gyakoroltunk, össze fog jönni a vb-cím ezen a távon is” – nyilatkozta első 100 méteres vb-aranyérme megszerzését követően.

Távolugrásban magabiztos versenyzéssel, világbajnoki csúcsnak számító 5,63 méteres ugrással végzett az élen Szalma László mesteredző tanítványa.

„Sajnos végig nagy szembeszélben kellett ugranunk. Úgy gondolom, hogy szélcsendesebb időben vagy ellenkező irányú szélben a világcsúcs vagy akár a 6 méter is veszélyben lehetett volna. Remélem, hogy az elkövetkező időszak versenyein sikerül ezeket a mérföldköveket is átlépnem” – értékelt a 25 éves sportoló.

Ekler a vb után az Egyesült Államokba utazott, ahol az atlétika egyik fellegvárában, Eugene-ban Gyémánt Liga-versenyen futhatott, s a 100 méteres para betétfutamban ír és hazai riválisa mögött, 12.68 másodperces eredménnyel harmadik lett. A mezőnyben ő volt az egyedüli T38-as kategóriájú, az első és második helyezett T13-as.

Ekler Luca az augusztus 28-án kezdődő párizsi paralimpiára készül.

 

Borítókép: Tokió, 2021. szeptember 4. A késõbbi ötödik helyezett Ekler Luca a 400 méteres síkfutás T38-as kategóriájának döntõje elõtt a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián az Olimpiai Stadionban 2021. szeptember 4-én. MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak