Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

„Izgalmasabb volt, mint egy szappanopera” – Halász Bence vert helyzetből szedte össze magát

„Izgalmasabb volt, mint egy szappanopera” – Halász Bence vert helyzetből szedte össze magát

m4sport.hu | Szerző: Szerencsés Szilveszter
Halász Bence az élről várta az utolsó sorozatot, de lengyel riválisának sikerült megelőznie, így a második helyen zárta az Európa-bajnokságot Rómában. A kalapácsvető azonban bízik abban, hogy eljön majd az ő ideje is, és még két métert szeretne hozzátenni teljesítményéhez a párizsi olimpiáig.

A friss Eb-ezüstérmes kalapácsvető mindenkinek köszönte a szurkolást, majd úgy vélekedett „belülről nekem is izgalmasabb volt, mint egy szappanopera”.

„A barátaimmal szoktunk azzal viccelni, hogy a kettesnél van jobb jegy, de szebb nincs. Rendkívül örülök az elért eredménynek, méternek” – fogalmazott Halász Bence az M4 Sport helyszíni riporterének Rómában. „Utólag elmondhatom: az volt a cél, hogy 79-80 méter közé bedobjam a kalapácsot. Azt számoltuk, hogy még két hónap van az olimpiáig, és az itt elért eredményre még két métert rá lehet rakni.”

„Úgy gondolom, ha erre rárakok, akkor otthon mindenki elégedett lehet” – vélekedett.

Azt nem állítja, teljesen meglepte saját eredménye, mert edzésteljesítménye után számított rá, hogy sikerülhet. Az első két sorozatot követően nem volt egyszerű számára a versenyzés, mert fennállt a veszélye, hogy kiesik.

„Egy vert helyzetből sikerült magam összeszedni. Ez az, ami életem hátralevő részére hatalmas önbizalmat adhat, mert ilyen nyomásra harmadikra megoldani… Nem szeretném magamat dicsérni egyáltalán, de talán nem sokan tudnák megcsinálni” – mondta.

Halász úgy fogalmazott, miután átvette a vezetést, kissé megnyugodott, de úgy érzi, nincs mit sajnálnia.

„Számomra ez egy nagyon gyönyörű ezüstérem. Remélem egyszer az én időm is eljön majd” – tette hozzá.

Borítókép: Halász Bence ünnepli ezüstérmét a férfi kalapácsvetés döntője után a római atlétika Európa-bajnokságon 2024. június 9-én. (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak