Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Molnár Attila a 400 Eb-döntőjébe futott Rómában

Molnár Attila a 400 Eb-döntőjébe futott Rómában

m4sport.hu/MTI
Molnár Attila futamharmadikként, 45.03-as időeredményt ért el a római atlétikai Európa-bajnokság elődöntőjében 400 méteres síkfutásában, amivel kvalifikált a szám fináléjába.

Az FTC világbajnoki elődöntős sprintere kiemeltként érkezett az Eb-re, így a szombati előfutamot kihagyta és vasárnap mutatkozott be a viadalon. Az olimpiai szinttel rendelkező Molnár tavaly robbant be az egykörös táv európai élmezőnyébe, 44.84 másodpercre javította a magyar csúcsot, idén pedig fedett pályán is remekelt és ötödik lett a vb-n. A szabadtéri szezont ugyanakkor a tavalyinál visszafogottabban kezdte, ám májusban fokozatosan javult a formája, versenyről versenyre faragott az idejéből és Rómába 45.45 másodperces szezoncsúccsal érkezett.

A 22 éves futó reális finálés reményekkel várhatta az első elődöntős futam rajtját, ugyanakkor nem mehetett biztosra, mivel a nyolcas mezőnyben csak az ötödik legjobb idei eredmény volt az övé.

A kiírás szerint a három futamból az első két-két helyezett, illetve a további két legjobb idő birtokosa jutott a hétfői döntőbe, azaz annak, aki biztosra akart menni az első két pozíció egyikét kellett megszereznie. Minden bizonnyal a magyar sprintert is ez a cél hajtotta és a rajt után remekül kapott lábra, kiválóan futotta meg a kanyart, a hosszú egyenesben pedig a leggyorsabbnak tűnt az egész mezőnyben. A célegyenesre az olasz Luca Sitóval és a belga Jonatahan Sacoorral együtt fordult, majd kicsit lemaradt tőlük. A hazai nézők által óriási ovációval hajtott olasz aztán mindkettejüket leszakította, Molnár pedig a végén nagy hajrával ráfutott a belgára, de megelőzni már nem tudta. A biztos továbbjutás így nem jött össze, de a magyar sportoló ideje nagyon biztató volt, hiszen szezoncsúcsán 41 századot javítva, 45.04 másodperccel zárt.

Molnár Attilának ezek után a várakozás maradt. A második futam után aztán némileg megnyugodhatott, mert a harmadik rosszabb eredményt ért el nála, a harmadik, záró futamot követően pedig teljesen megkönnyebbülhetett, mivel senki sem került elé.

A férfi 400 méter fináléját hétfőn 21.40-kor rendezik.

Borítókép: Budapest, 2023. augusztus 19. Molnár Attila a 4x400 méteres vegyes váltófutás elõfutamában a budapesti atlétikai világbajnokságon a Nemzeti Atlétikai Központban 2023. augusztus 19-én.MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak