Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Molnár Attila hatodik lett a 400 méteres Eb-döntőben

Molnár Attila hatodik lett a 400 méteres Eb-döntőben

M4 Sport/MTI
Molnár Attila 45.07 másodperces eredménnyel a hatodik helyen végzett a férfi 400 méter hétfő esti fináléjában a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon.

Az FTC szabadtéren világbajnoki elődöntős, fedett pályán vb-ötödik sprintere a vasárnapi elődöntőben teljesen kifutotta magát és 45.04 másodperces szezoncsúcsával a hatodik legjobb idővel jutott tovább. A finálé nyolcas mezőnyében az ötödik legjobb egyéni csúccsal (44.84 mp) és a hatodik legjobb idei eredménnyel rendelkezett, így előzetesen nem számított a dobogóra esélyesek közé.

A döntőben az olimpiai szintes 22 éves magyar atléta a hármas pályán futott, méghozzá a táv első felén remekül. A rajt után komoly tempóban kezdett és szokásához híven rendkívül bátran versenyzett. A célegyenesre az ötödik-hatodik helyen fordult rá, szépen zárkózott fel, úgy tűnt, előreléphet, de a hajrá végére nem maradt ereje, így végül nem tudott javítani pozícióján.

Győzött a belga Alexander Doom 44.15-ös Európa-bajnoki csúccsal.

Molnár Attila arról is beszélt, hogy folyamatosan dolgoznak azon edzőjével, hogy ereje minél tovább kitartson, és úgy érzi, ebben most is sikerült fejlődni.

Borítókép: Molnár Attila a római atlétika Európa-bajnokságon (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak