Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Nem sikerültek Gyurátz döntős dobásai, 12.-ként végzett

Nem sikerültek Gyurátz döntős dobásai, 12.-ként végzett

MTI
Gyurátz Réka a 12. helyen végzett a női kalapácsvetés fináléjában hétfő este a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon.

A szombathelyi dobó a vasárnapi selejtezőből harmadikra elért, 69,06 méteres eredményével jutott be a fináléba, melyben nem sikerült túlszárnyalnia előző napi teljesítményét.

A 28 éves Gyurátz a döntőt biztatóan, 66,68 méterrel kezdte, a folytatásban viszont nem sikerültek a kísérletei, a második és a harmadik sorozatban is érvénytelent hajított, így pedig nem folytathatta a döntőt, mivel egyik vetélytársát sem tudta megelőzni, a negyedik körtől pedig már csak a legjobb nyolc próbálkozhatott tovább.

A versenyszámot a hazai Sara Fantini nyerte meg 74,18 méteres eredménnyel, megelőzve a lengyelek legendáját, a háromszoros olimpiai, négyszeres világ- és Európa-bajnok, világcsúcstartó Anita Wlodarczykot (72,92 m) és a francia Rose Logát (72,68 m).

A férfi tízpróbázóknak este a magasugrást és a 400 métert kellett teljesíteniük. Gálpál Zsombor előbbiben visszafogottan, a másodikban viszont remekül teljesített. A 20 éves magyar többpróbázó a magasugrást 1,84 méterrel zárta (661 pont), majd 400-on 48.31 másodperccel (894 pont) futamában második, a 24 fős mezőnyben pedig a hetedik legjobb volt. Öt szám után Gálpál a 20. pozícióban áll 3939 ponttal.

Borítókép: Gyurátz Réka a női kalapácsvetés selejtezőjében a római atlétikai Európa-bajnokságon (MTI/AP/Alessandra Tarantino)

További tartalmak