Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Takács és Sulyán sem sprintelt döntős időt 200-on

Takács és Sulyán sem sprintelt döntős időt 200-on

MTI
Takács Boglárka és Sulyán Alexa sem jutott fináléba a hétfő esti elődöntőből női 200 méteren a római szabadtéri atlétikai Európa-bajnokságon.

A szám magyar csúcsát két hete 22.71 másodpercre javító Takács – aki 100-on a kilencedik helyen végzett vasárnap – a délelőtti előfutamban kiemeltként nem szerepelt, az elődöntőben pedig a harmadik futamban kapott helyet. Nem rajtolt jól, látványosan beragadt és a kanyarból kijövet csak az ötödik-hatodik helyen haladt. A célegyenesben aztán szépen jött fel, de csupán a negyedik helyen tudott célba érni, 23.09 másodperces ideje pedig nem volt elég a döntőhöz.

Az előfutamban 23.30 másodpercet elérő Sulyán Alexa a második elődöntős futamban szerepelt. Az U20-as magyar csúcstartó (23.12 mp) gödöllői tehetség a hármas pályán kifejezetten rosszul futotta meg a kanyar elejét, 50 méter után már komoly hátrányban volt a többiekkel szemben, melyet a célegyenesben sem tudott ledolgozni. Így végül 23.42 másodperccel a nyolcadik helyen ért célba, délelőtti idejétől 12 századdal elmaradva.

Borítókép: Takács Boglárka a római atlétika Európa-bajnokságon (MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak