Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Mu bukott a válogatón, nem védhet címet az olimpián 800 méteren

Mu bukott a válogatón, nem védhet címet az olimpián 800 méteren

MTI
Athing Mu, a 800 méteres síkfutás olimpiai címvédője bukott az amerikai atlétikai válogatón, és miután fellebbezését elutasították, eldőlt, hogy Párizsban nem szerezheti meg újra a szám aranyérmét.

A tokiói bajnoknő a eugene-i döntőben kétszáz méter után esett el, és bár végül célba ért, nem került be a legjobb három közé, a válogatási szabályok szerint pedig így nem lehet ott a párizsi rajtnál. Stábja Bobby Kersee edző vezetésével fellebbezett, a versenybíróknak bizonygatva, hogy az egyik rivális úgy rálépett a versenyző sarkára, hogy annak kiszakadt a zoknija és megsérült a bokája is, ám a fellebbezést hosszas tanakodás után elutasították.

A 22 éves atléta váltóban – a 4×400-as stafétával ugyancsak aranyérmet szerzett Tokióban – még kiharcolhatja a párizsi indulást.

Borítókép: Róma, 2022. június 10. Az amerikai Athing Mu a győzelmét ünnepli a női síkfutás 800 méteres versenyében az atlétikai Gyémánt Liga-sorozat római viadalán 2022. június 9-én. A 19 éves, kétszeres olimpiai bajnok élsportoló a világ idei legjobb eredményével, 1:57.01 perccel nyerte a női 800 métert. MTI/AP/Andrew Medichini

További tartalmak