Musorujsag
Élő Eredmények
 

Zaniolóban megtalálhatták a Farkasoknál Totti utódját?

Zaniolóban megtalálhatták a Farkasoknál Totti utódját?

m4sport.hu
Nicoló Zaniolót még 18 évesen, 2018. július elsején szerződtette az AS Roma 4,5 millió euróért az Internazionalétól. Akár születésnapi ajándéknak is tekinthetnénk az igazolást, hiszen a középpályás másnap a születésnapját ünnepelte. Igazából inkább a tehetséges játékos a valódi ajándék a Farkasok számára.

Kedden este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Roma az FC Portót fogadta, a mérkőzést a 19 éves játékos döntötte el két góljával, amelyeket elsősorban a csapat bosnyák klasszisának, Edin Dzekónak köszönhet.

Üröm az örömben, hogy a luzitán bajnoknak sikerült szépítenie a Stadio Olimpicóban, így a 2-1-es diadal  ugyan jó kiindulási pont, de korántsem megnyugtató az AS Romának a Sárkányok otthonában megrendezendő visszavágó előtt.

Eusebio Di Francesco lassan és tudatosan építette be a csapatba a kiemelkedő munkabírású fiatalt. Eleinte csak rövidebb időre küldte pályára, decemberben viszont már teljes mérkőzésekre is fent hagyta Zaniolót.

A türelmes és eltökélt tinédzser meghálálta edzője bizalmát és december 26-án, karácsony második napján góllal pecsételte meg áldozatos munkáját a Sassuolo ellen.

Az újévben a Torino és a Milan ellen is fontos, pontokat érő találatokkal vétette észre magát, beverekedte magát a csapat kezdőjébe. Római pályafutása egyértelmű csúcsát eddig a Porto elleni BL-meccs jelenti.

Érdekesség, hogy a portugál O Jogo egyik futballszakértője az összecsapás előtt külön felhívta a figyelmet, hogy a mélységből, gyakran a jobb oldalról lendületből érkezve komoly problémákat okozhat a Porto védelmének Zanioli. Ahogyan mondta, az Interben nem nagyon tudtak mit kezdeni vele, de a Roma – Di Francesco – tökéletesen tudja, hogy lehet az erényeit a csapat javára fordítani.

A mérkőzés 70. és 76. percében, szinte pontosan úgy, ahogyan a Freitas Lobo figyelmeztetett, be is talált Iker Casillas hálójába, mindkét esetben Dzeko hathatós közreműködése kellett. Először szépen készített le, majd lövése a kapufáról pattant a félpályától a tizenhatosig robogó Zaniolo elé, akinek csak be kellett belsőzni a tátongó kapuba a labdát.

Amennyiben folytatja ezt a tendenciát, a római közönség kedvence lehet, ki tudja, akár a legendás Francesco Totti nyomdokain is lépkedhet.

Borítókép: Nicolo Zaniolót (középen) ünneplik társai (Fotó: EPA/RICCARDO ANTIMIANI)

További tartalmak