Bajnokok Ligája

Ex-csapattársa máris szobrot emeltetne Solskjaernak Manchesterben

Úgy tűnik, Gary Neville már eldöntötte, hogy a következő szezonban is Ole Gunnar Solskjaer lesz a Manchester United vezetőedzője.

Neville és Solskjaer jelentős közös történelemmel rendelkezik, hiszen tizenegy éven keresztül voltak csapattársak a klubnál, együtt élték meg a legendás Bayern-verést a Bajnokok Ligája 1999-es döntőjében. Szerdán este úgy léptek pályára a Vörös Ördögök a Parc des Princes-ben, hogy kétgólos hátrányt kellett ledogozniuk Párizsban a PSG-vel szemben (0-2). Marcus Rashford büntetőjével a ráadásban végül sikerült kicsikarnia a továbbjutást a Unitednek (3-1), így érthető, hogy a mérkőzés után Neville a BeIN Sports riportereként jó hangulatú interjút készített norvég barátjával.

Mint ismert, Solskjaer jelenleg a norvég Molde alkalmazottja, amely a szezon végéig kölcsönadta edzőjét az angoloknak. Ezért érthető, hogy az egykori United-védő első és legfontosabb kérdése az volt, hogy meddig szeretné a csapatot vezetni, és persze mennyi pénzért. Azt már csak viccesen bökte oda, hogy mit szeretne a norvég, hova állítsák a szobrát Manchesterben.

„Ez egy fantasztikus este volt. Ezután is a legjobbat próbálom kihozni magamból, aztán majd meglátjuk, hogyan dönt sorsomról a klub” – válaszolt kurtán, de boldogan Solskjaer.

Riporteri reakció: „Sejtheted, hogy csak egyfajta döntés születhet” – szólt Neville közös nevetéssel kísérve.

„Igen, tudom, hogy szereted ezt szajkózni (mosoly). Ez egy fantasztikus és felejthetetlen este volt, erről szól a Manchester United szellemisége. Hosszú idő után jó volt újra látni a Főnököt a lelátón” – kerülte el elegánsan a válaszadást Solskjaer, utalva Sir Alex Fergusonra, a klub legendás menedzserére, aki mindkettőjüket edzette.

Lefújás után az öltözőben a norvég nevét skandálták a játékosok, ami azt jelzi, hogy részükről is töretlen a bizalom az edző irányában.

„Jó a kapcsolatunk, és hozzák az eredményeket. Fantasztikus dolog őket irányítani. Azt hiszem, élvezik az egészet, csak azt akarjuk, hogy bizonyítsanak tovább, hogy még sok ilyen estéjük legyen.”

Elképesztően nehéz pozícióból kezdte a párizsi mérkőzést a United, egészen csekély volt az esélye a csapatnak arra, hogy képes legyen kiverni a PSG-t. Neville szerint a siker annak is betudható, hogy Solskjaer végig pozitívan állt hozzá a játékosokhoz, és láthatóan végig bízott bennük.

„Ismernem kell ehhez a játékosaimat. Lássuk be, a Manchester Unitednél esélytelenként pályára lépni nem egy szokványos dolog. Ugyanakkor mégis jól hatott a srácokra. Nagyon sok volt a fiatal, olyanok, akik eddig kevés lehetőséget kaptak, csak ki kellett menniük, mert igazából semmi veszítenivalójuk nem volt. Mondtam is nekik a meccs előtt, hogy menjetek ki és mutassátok meg mit tudtok. Tudom, hogy sokat kell majd védekeznetek és futnotok, többet, mint valaha, de itt van előttetek egy nagy lehetőség, fogjátok meg. Ez életem legjobb napja edzői karrieremben” – mesélte Solskjaer, hogy tüzelte az összecsapás előtt a játékosait.

Végül nem derült ki, mennyiért vállalná a folytatást Manchesterben, ahogyan az sem, hogy hol látná magát a legszívesebben szobor formájában.

További hírek