Musorujsag
Élő Eredmények
 

Nőnapon indult a jegyárusítás a budapesti női BL-döntőre

Nőnapon indult a jegyárusítás a budapesti női BL-döntőre

mti
Megkezdődött pénteken, a nemzetközi nőnapon a jegyárusítás a női labdarúgó Bajnokok Ligája döntőjére, melyet május 18-án rendeznek a Groupama Arénában.

A mérkőzés helyszínén tartott pénteki sajtótájékoztatón Sipos Jenő, a hazai szövetség (MLSZ) szóvivője a nőnapi köszöntést és a pódiumbeszélgetéseket követően azt mondta, az MLSZ és az európai szövetség is azt szeretné, ha minél több néző látogatna ki a stadionba és jó hangulatú lenne a BL-döntő. Ezt a célt szolgálja az is, hogy a – névre szóló – belépőket 500 és 1000 forint közötti áron lehet megvásárolni, személyesen a TEX-irodákban, valamint a meccsjegy.mlsz.hu oldalon, illetve az UEFA internetes oldalán. „Abban is bízunk, hogy a döntő révén további híveket toboroz majd a női labdarúgás” – tette hozzá.

Ezt a várakozást támasztotta alá Célia Sasic 111-szeres német válogatott – aki a Frankfurttal 2015-ben BL-t nyert –, amikor úgy fogalmazott, hogy a stadion ideális méretű, se nem nagy, se nem kicsi, közel lesznek a nézők, így biztosan jó hangulatban zajlik majd a mérkőzés. „Egy férfi és a női játékos számára teljesen ugyanazt jelenti a BL-döntő” – hangsúlyozta, majd hozzátette: fontos üzenete van egy ilyen mérkőzésnek, a lányok láthatják, hogy érdemes küzdeni. „A labdarúgás szeretetét kell átadni, meg azt elérni, hogy a lányoknak legyenek női példaképei” – mondta.

Markó Edina, a női válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy ott volt azon a berlini mérkőzésen, amelyen Célia Sasic a magasba emelet a BL-trófeát, és akkor arra gondolt, jó lenne egyszer Magyarországon rendezni egy ilyen finálét. „Amikor Jakabfi Zsanett tavaly elbukta a döntőt, azt írtam neki, három a magyar igazság, kettőt már nyertél, a harmadikat itthon fogod” – utalt arra, hogy a válogatott alapembere a VfL Wolfsburggal már kétszer a legjobbnak bizonyult, és az elmúlt évi vereség után reményei szerint idén is eljut a döntőig.

Markó Edina szerint szem előtt kell tartani, hogy mi marad itt egy ilyen mérkőzés után. „Fontos, hogy a lányok kezdjenek el futballozni, lássák ezt a minőséget, hogy mi a női topfutball, a szüleik lássák, hogy a lányok nőiesek, csinosak, a testnevelők azt, hogy a női foci komoly, adjanak nekik focilabdát, a sportvezetők pedig azt, hogy a női labdarúgás minőséget képvisel” – fogalmazott.

 

Berkesi Judit, az M4 Sport riportere, a BL-döntő nagykövete annak a reményének adott hangot, hogy a női labdarúgás még inkább reflektorfénybe kerülhet, és a döntő a magyar női futball hasznára lehet. „Mi magyarok pedig annak is szorítunk, hogy magyar játékost is lássunk az arénában” – tette hozzá.

Telek András, a Ferencváros korábbi válogatott labdarúgója – aki BL-mérkőzéseken is játszott és volt a női válogatott kapitánya is – úgy vélekedett, ennek a mérkőzésnek az a lényege, hogy minél több szülő hozza el a gyerekét, próbálja meg kiszakítani a virtuális világból. „Azt szeretném, ha minél több szülő úgy gondolná, lányának itt a helye” – mondta.

A sajtótájékoztató után a jegyértékesítés hivatalos elindítására a pályán került sor, ahol gyerekek lufikat engedtek a magasba.

Sipos Jenő kiemelte, az MLSZ sokat tett a női labdarúgásért, és Magyarországon ma már vannak olyan stadionok, amelyekben nemzetközi kupadöntőt lehet lebonyolítani, ezért döntött a budapesti rendezés mellett az UEFA.

A tavalyi döntőt az Oympique Lyon hosszabbításban nyerte a Wolfsburg ellen. A francia csapatban pályára lépett az olimpiai bajnok, német válogatott Marozsán Dzsenifer, míg a másik oldalon Jakabfi révén volt magyar érintettség.

Borítókép: (forrás: mlsz.hu)

További tartalmak