Bajnokok Ligája

Valverde: „Guardiola a világ legjobbja, a BL-kiesés ellenére is”

A Barcelona vezetőedzője, Ernesto Valverde szerint Pep Guardiola a világ legjobb futballedzője, annak ellenére is, hogy a Bajnokok Ligájában évek óta elkerülik a kiemelkedő sikerek és idén is a negyeddöntő jelentette a végállomást csapatának, a Manchester Citynek.
(forrás: M4 Sport)

(forrás: M4 Sport)

Szerdán 4–3-ra ugyan nyertek a Spurs ellen, 4–4-es összesítéssel és idegenben szerzett több góllal a londoniak jutottak tovább és küzdhetnek meg az Ajaxszal a fináléért.

Guardiola harmadik szezonját tapossa az angol klubnál, de az elődöntőig sem tudott még eljutni a BL-ben, előtte a Bayern Münchennel háromszor is a legjobb négy között búcsúztak – pedig a két csapatnál több mint 800 millió eurót költhetett új játékosokra. (Ezt megelőzően a Barca vezetőedzőjeként kétszer is magasba emelhette a trófeát, ami azóta csak álom maradt.)

A katalánokat most Valverde irányítja és a Manchester United magabiztos kiejtésével ott is vannak a BL elődöntőjében, ahol a Liverpool lesz az ellenfél. Az Athletic Bilbaótól 2017-ben érkező 55 éves szakember szerint a sok kritika ellenére, amit Guardiola kap, még mindig ő a legjobb taktikus a szakmában.

„Számomra kétséget kizáróan Pep Guardiola a világ legjobb edzője, még akkor is, ha most kiestek a Bajnokok Ligájából” – dicsérte kollégáját pénteki sajtótájékoztatóján Valverde.

(fotó: MTI/EPA/Alejandro Garcia)

További hírek