Musorujsag
Élő Eredmények
 

Michael Owen elárulta, mit vár a Barca–Pool BL-elődöntőtől

Michael Owen elárulta, mit vár a Barca–Pool BL-elődöntőtől

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A Barcelonának komoly nehézséget okoz majd a Liverpool-játékosok gyorsasága és ereje, vélekedett az angol klub legendája, Michael Owen a szerdai Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzése előtt.

A Barcelona–Liverpool Bajnokok Ligája-elődöntőt szerdán 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

A 2001-es év aranylabdása szerint a Mersey-partiak támadói alaposan összekuszálhatják a katalánok védelmét és Jürgen Klopp csapata döntetlennel távozik majd a Camp Nouból.

„A Barcelona megvédte bajnoki címét a Levante elleni, szombati győzelmével, de a Liverpool más kávéház, Sadio Mané és Mohamed Szalah ereje, valamint gyorsasága nehéz feladat elé állítja majd a katalánokat. A Barca 31 meccs óta veretlen hazai pályán a BL-ben, de a Pool a legutóbbi négy alkalommal nem kapott ki a Camp Nouban (két győzelem, két döntetlen), és azt várom, hogy Jürgen Klopp csapata folytatja ezt a sorozatot, így döntetlent várok a szerdai mérkőzésen” – mondta Owen.

A Vörösök a szezon elején nem villogtak idegenben, a BL csoportkörében a Napoli, a Crvena Zvezda és a Paris Saint-Germain otthonából is pont nélkül távozott a tavalyi döntős. Az egyenes kieséses szakaszra viszont belelendült a Pool, a nyolcaddöntőben a Bayern Münchent, a negyeddöntőben a Portót is megverte idegenben.

Lionel Messi  (Fotó: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia)

Owen a Barcelona zsenijére is kitért, mondván, a semlegesítése kulcskérdés lehet a továbbjutás szempontjából.

„Lionel Messi 24 gólt szerzett a BL-ben az angol csapatok ellen, viszont a Liverpool elleni két legutóbbi mérkőzésen nem tudott a kapuba találni. A Manchester United ellen viszont bizonyította, még mindig a csúcson van és a párharc kimenetele szempontjából döntő fontosságú lehet, hogy a Liverpool miként birkózik meg az argentin támadóval.”

Messi elképesztő formában van, a bajnokságban 35 forduló elteltével 34 találattal vezeti a góllövőlistát, emellett pedig 13 gólpasszt is kiosztott, azaz a 86 katalán bajnoki találatból 47-ben, tehát több mint a felében működött közre. A BL-ben is messze kiemelkedik a mezőnyből, a 22 katalán gólból 10-et az argentin szerzett (három gólpasszt is jegyez), amivel az elitliga legeredményesebb játékosa.

További tartalmak