Musorujsag
Élő Eredmények
 

A szavakat még keressük! BL-döntős a Liverpool, 0-3-ról ütötte ki a Barcát

M4 Sport
A Liverpool elképesztő teljesítményt nyújtva 4-0-ra verte a Barcelonát a Bajnokok Ligája elődöntőjében, így háromgólos hátrányát semmissé téve bejutott a fináléba.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
Liverpool–Barcelona 4-0 (1-0)
gólszerzők: Origi (7., 78.), Wijnaldum (54., 56.)

továbbjutott: a Liverpool 4-3-as összesítéssel

A csapatok ott folytatták a párharcot, ahol hat napja abbahagyták: elképesztő iramban kezdődött a találkozó, a hangulatot és az izgalmakat pedig csak fokozta, hogy Jordi Alba hibáját kihasználva hamar vezetést szerzett az angol együttes. A védő saját térfelén eladta a labdát, ezt követően Jordan Henderson lövését ugyan védte Marc-Andre ter Stegen, de a kipattanót Divock Origi passzolta az üresen maradt kapuba. A találat semmit sem változtatott a gárdák játékfelfogásán, mindkét fél gólra törően futballozott, ennek megfelelően a hazaiaknál Alisson, a vendégeknél pedig ter Stegen bravúrjai kellettek ahhoz, hogy a szünetig ne változzon az eredmény.

A második félidő elején szintén felváltva forogtak veszélyben a kapuk, s nagy védést mutatott be mindkét hálóőr, de aztán a szünetben csereként beállt Georginio Wijnaldum három percen belül kétszer volt eredményes: előbb lábbal, majd fejjel talált kapuba, így a több kulcsjátékosát, Roberto Firminót és Mohamed Szalahot is sérülés miatt nélkülöző Vörösök ledolgozták a hátrányukat. A gyorsan bekapott két gól visszavetette a katalánokat, akik sokkal óvatosabbá váltak, mégis egy ritkán látható védelmi hibából kaptak újabb gólt, mellyel már ők kerültek hátrányba. Egy jobb oldali szögletnél Trent Alexander-Arnold úgy tett, mintha mégse ő végezné el a sarokrúgást, mire a védők egyáltalán nem figyeltek rá, ezért a liverpooli játékos két gyors lépéssel visszafutott a labdához, majd az ötösön álló Origihez passzolt, aki senkitől sem zavartatva kilőtte a kapu jobb oldalát.

A hajrában sem tudott újítani a spanyol bajnok, sőt, gyors ellenakciókból még a szigetországiak növelhették volna az előnyüket.

A Barcelona így egymás után másodszor esett ki a BL-ből úgy, hogy háromgólos előnnyel várta a visszavágót: tavaly a negyeddöntőben az AS Romát múlta felül 4-1-re hazai pályán, majd az olasz fővárosban 3-0-ra kikapott.

A Vörösök kilencedik alkalommal küzdhetnek meg a legrangosabb európai trófeáért, melyet eddig ötször hódítottak el. Legutóbb tavaly jutottak döntőbe, melyben alulmaradtak a Real Madriddal szemben.

Az Atlético Madrid stadionjában június elsején sorra kerülő döntőben az Ajax Amsterdam, vagy a Tottenham Hotspur lesz a Liverpool ellenfele.

Szerdán játsszák:
Ajax Amsterdam (holland)-Tottenham Hotspur (angol) 21.00 (1-0)

Az Ajax–Tottenham BL-elődöntő visszavágót szerdán 21 órától (20:15-től kezdődő felvezetéssel) az M4 Sport és az m4sport.hu-n is élőben közvetítjük.

További tartalmak