Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Pool tudatosan készült a Barca búcsúját jelentő szögletre

A Pool tudatosan készült a Barca búcsúját jelentő szögletre

m4sport.hu
Az angol sajtó szerint nemcsak Trent Alexander-Arnold zseniális helyzetfelismerése és Divock Origi szemfülessége kellett a Liverpool BL-döntőt érő góljához, hanem a liverpooli szakmai stáb mindenre kiterjedő aprólékossága, egy utánpótlásedző és egy labdaszedő is.

A brit Independent című lap ugyanis arról számolt be a Barcelona elleni 4–0-s történelmi győzelmet követően, hogy egy bizonyos Carl Lancester és Oakley Cannonier is kulcsszerepet játszott a negyedik gólban.

No, meg a Liverpool videoelemzője, aki a múlt heti odavágón kiszúrta, hogy amikor bedobással vagy szabadrúgással jöhetett a Pool, a Barca-játékosok javarészt bámészkodtak, zavartan nézelődtek vagy sopánkodtak, még akkor is, ha jogos volt az ítélet.

Az észrevétel nemcsak a labdarúgókhoz, a fent említett Carl Lancesterhez is eljutott, aki a klub Kirkbyben található utánpótlás-akadémiáján többek között a labdaszedők „felkészítéséért” is felel. A hírek szerint a szakember a kedd reggeli eligazításon külön felhívta a fiatalok figyelmét, hogy minél jobban segítsék a hazai játékosokat, hogy mihamarabb játékba kerülhessen a labda.

Az angol csapat 14 éves utánpótlás-játékosa és a Barca-meccs egyik labdaszedője, Oakley Cannonier alaposan eszébe véste a kérést, hiszen az ominózus jelenetnél (a videón 00:07-nél) olyan gyorsan gurította a labdát Alexander-Arnoldnak, hogy mire a jobbhátvéd megfordult, gyakorlatilag már játékba hozható volt a labda.

A többi már történelem: bámészkodó Barca-védők, zseniális helyzetfelismerés, gyors szöglet, Origi-gól, minden idők egyik legemlékezetesebb fordítása és Bajnokok Ligája-döntő a Liverpoollal.

További tartalmak