Bajnokok Ligája

„Már ma tudnék játszani” – Harry Kane készen áll a BL-döntőre

Már pénteken teljes értékű edzésmunkát végzett és készen áll a Bajnokok Ligája-döntőre a Tottenham csapatkapitánya, Harry Kane, aki szerint csak edzőjén, Mauricio Pochettinón múlik, hogy játszik-e a szombati fináléban.

Az angol válogatott és a Spurs csatára a Manchester City elleni, áprilisi elődöntőben sérült meg, és akkor úgy tűnt, akár az egész szezonja rámehet válogatottbeli csapattársa, Fabian Delph belépőjére. A rehabilitáció azonban olyan jól haladt, hogy már múlt pénteken társaival edzhetett, a hétfői tréning után pedig rendkívül magabiztosan nyilatkozott a szombati döntő kapcsán.

„Már akkor készen állnék a játékra, ha ma lenne a döntő” – jelentette ki az idei szezonban 39 meccsen 24 gólnál járó Kane a csapat hétfői edzése után.

„Jól érzem magam, semmi fájdalmam nincs. Ez a hét arról szól majd, hogy minél jobb kondiba kerüljek. A többi már a menedzseren múlik. Ő dönti el, hogy készen állok-e” – üzent a Maurico Pochettinónak, aki múlt héten azt mondta,  mindenképpen számítana a csapatkapitány játékára a Liverpool elleni döntőben.

Juvéval szóba hozott szakember hétfőn már visszafogottabb volt, mikor Kane esetleges játékáról kérdezték.

„Nagyon biztató a helyzete. Azt viszont még nem tudom megmondani, hogy kezd-e a meccsen, esetleg a kispados lesz, netán nem is számíthatunk rá” – fogalmazott Pochettino.

További hírek