Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Az UEFA változtatni akar a BL-kvalifikáció szabályain

epa05861118 UEFA President Aleksander Ceferin attends a press conference in Prague, Czech Republic, 21 March 2017. Ceferin met with officials of the Czech Football Association. EPA/MARTIN DIVISEK
Az Ajax példája változtatásra sarkallja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) vezetőit. A holland csapat a Bajnokok Ligája elmúlt szezonjában a selejtezőkből az elődöntőig jutott, most mégis – megint – a selejtezőből kell indulnia, két párharcot kell megnyernie, hogy a csoportkörbe kerüljön.

Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin megerősítette annak lehetőségét, hogy a Bajnokok Ligájában pár szabályt megváltoztatnak a kvalifikációs rendszerben. Ezzel akarják jutalmazni azokat a csapatokat, amelyek egy bizonyos szintig eljutnak a megelőző kiírásban. A szövetség vezetője kifejezetten az Ajaxot hozta fel példaként, amely a 2018/2019-es BL-kiírásban a négy közé jutott, ennek ellenére az induló idényben a csoportkör előtt két selejtezőpárharcot kénytelen vívni.

„Szeretnénk az olyan csapatokat megvédeni, mint idén az Ajaxot, vagy korábban a Monacót vagy a Leicestert az eredményekért, amelyeket elért. Az Ajax idén elődöntőt játszhatott, most pedig kénytelen a játékosai javát eladni, mert még nem tudja, hogy bejut-e a Bajnokok Ligája csoportkörébe vagy sem. Már téma a szövetségben egy elképzelés, miszerint az olyan klubok, amelyek eljutnak egy bizonyos szintig a kiírásban, biztosíthassák helyüket a csoportkörben a következő évben. Ez egy olyan öltet, amelyek meg fogunk vitatni a ligákkal és a csapatokkal” – nyilatkozta az UEFA első embere az angol The Timesnak.

További hírek