Musorujsag
Élő Eredmények
 

„A csapat megmutatta az erejét, ilyen közönség előtt nem is lehet mást”

m4sport.hu
Lovrencsics Gergő gólpasszal járult hozzá a Ferencváros 2–1-es győzelméhez a bolgár Ludogorec ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőjének első fordulójának első mérkőzésén. A Ferencváros csapatkapitánya szerint a magyar bajnok többször is nehéz pillanatokat élt át, de erőt mutatott és minimális előnyének köszönhetően esélyesként várhatja a rendkívül keménynek ígérkező visszavágót, amit jövő hét szerdán szintén az M4 Sport közvetít élőben.

„Sajnálom, hogy kaptunk gólt, de a csapat erejét mutatja, hogy a második félidőben ott tudtuk folytatni, ahol az elsőben elkezdtük, és rájuk erőltettük az akaratunkat, de ilyen közönség előtt nem is lehetne mást. Sajnálom, hogy az első félidő utolsó negyed órájába kiengedtünk. Az utolsó pillanatokban is be voltunk szorítva, de ki tudtuk hozni 2–1-gyel, nagyon nehéz visszavágó lesz. Az elején is mondtam, nem egy meccsen fog eldőlni, eddig ez jött” – értékelt az M4 Sportnak a magyar válogatott szélső a lefújás után.

„Nagyon jó csapat az ellenfél, gyors, kreatív támadóik vannak. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, fel kell készülnünk, semmi sem lehetetlen, ugyanúgy van sanszunk, mint ma. Most győzni tudtunk, így nagyobb esélyünk van, de kemény kilencven perc lesz kint.”

A győztes gólt szerző Olekszandr Zubkov, illetve Michal Skvarka és Danilo Ihnatenko személyében három nyáron érkező játékos találta magát Szerhij Rebrov kezdőjében. A csapatkapitány elárulta, egyelőre zökkenőmentes az új játékosok beilleszkedése.

„Az előző szezonban az utolsó pillanatokig küzdöttünk, ez megmaradt, az új játékosok is átvették, ami jellemzi a csapatot, remélem, megtapasztalták milyen a Groupama Arénában játszani ilyen fantasztikus közönség előtt” – tette hozzá.

Dibusz Dénes, az FTC kapusa veszélyesnek érzi a 2–1-es eredményt, de „nagy fegyvertény” legyőzni ezt a bolgár csapatot, bármilyen különbséggel is.

Ferencváros (magyar) – Ludogorec (bolgár) 2–1
Groupama Aréna, 18 115 néző, v: Semeulevics (izraeli)
Gólszerzők: Nguen (6′), Zubkov (65′), ill. Swierczok (31′)

A mérkőzés bővebb összefoglalóját itt találja.

További tartalmak