Musorujsag
Élő Eredmények
 

Sikerrel vette a BL-be vezető első lépcsőfokot a Fradi

Sikerrel vette a BL-be vezető első lépcsőfokot a Fradi

m4sport.hu
A magyar bajnok Ferencváros hazai pályán 2–1-re legyőzte a bolgár bajnok Ludogorecet a Bajnokok Ligája-selejtezők első fordulójában.

Bajnokok Ligája-selejtező, 1. forduló:

Ferencváros (magyar) – Ludogorec (bolgár) 2–1
Groupama Aréna, 18 115 néző, v: Semeulevics (izraeli)
Gólszerzők: Nguen (6′), Zubkov (65′), ill. Swierczok (31′)
Sárga lap: Sigér (86.), illetve Moti (51.), Goralski (61.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister – Ihnatenko, Haratin (Sigér, 77.) – Zubkov, Skvarka, Nguen (Varga R., 83.) – Priskin (Lanzafame, 66.)

Ludogorec: Iliev – Ikoko, Terziev, Moti, Nedjalkov – Biton (Marcelinho, 66.), Goralski (Badji, 78.), Djakov – Lukoki (Jorge Intima, 83.), Swierczok, Tchibota

Intenzív letámadással kezdtek a bolgárok, amire a hazaiak gyors góllal feleltek: a 6. percben Lovrencsics beadására jó ütemben érkezett Nguen. A folytatásban a két tizenhatos között lendületes mezőnyjáték zajlott, a kapuk nem forogtak veszélyben. A félidő közepétől egyre inkább a vendégek vették át az irányítást, majd a 31. percben egy hazai hibát kihasználva gólt lőttek. Ihnatenko passzolt rossz helyre saját térfelének középen, amiből a letámadó vendégek azonnal helyzetbe kerültek, és bár Tchibota lövését még védte Dibusz, de a leshatáron álló Swierczok már a kapuba lőtte a lecsorgót. A szünetig a hazaiak nem tudtak váltani, a Ludogorec pedig megelégedett az egyenlítéssel.

A második félidőben bátrabb és hatékonyabb támadójátékot vállalt fel a Ferencváros, ami előbb mezőnyfölényt, majd helyzeteket, a 65. percben pedig újabb vezető gólt eredményezett: Nguen lapos beadását Zubkov lőtte a bolgár kapuba. Az addig kicsit kényelmes, kizárólag a saját térfelére koncentráló Ludogorec hátrányban azonnal magasabb sebességi fokozatba kapcsolt. A vendégek előtt ismét adódtak helyzetek, de csak a hajrában tudták beszorítani a minőségi cserékkel frissítő hazaiakat, akik megőrizték egygólos előnyüket.

A visszavágót jövő szerdán rendezik Razgradban. A főtáblás részvételért a Ferencvárosnak négy ellenfelet kellene búcsúztatnia, a második körben a luxemburgi Dudelange vagy a máltai Valletta FC lenne az ellenfele. Utóbbi párharc első, luxemburgi felvonása 2-2-vel ért véget kedden.

A selejtező első körének vesztese az Európa-liga selejtezőjének második fordulójában folytathatja nemzetközi kupaszereplését, ahol az izlandi Valur Reykjavík vagy a szlovén NK Maribor, e párharc vesztese vár majd rá.

Array
(
    [replacement] => [galleryreference id="1256023"]
    [shortcode] => 
		
		

    [title] => 
    [image] => https://cdn.cms.mtv.hu/wp-content/uploads/sites/10/2019/07/D_KOS201907100011-1024x682.jpg
    [alignment] => aligncenter
)

További tartalmak