Bajnokok Ligája

Szökőkútba lökött egy férfit, évekig nem járhat meccsre a Pool-drukker

Három évig nem látogathat mérkőzéseket az a Liverpool-szurkoló, aki még májusban a Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzése előtt Barcelona központjában egy szökőkútba lökött egy gyanútlan férfit – írja a BBC.

Az 57 éves Anthony Mullen előre megfontolt szándékkal szégyenítette meg spanyol áldozatát – szól a rendőrségi jelentésben. Az esetről számos videó készült, amelyen hallható, hogy a Pool-szurkoló több társa kedélyesen nevet a látottakon.

A Liverpool még aznap reagált a történtekre és „teljességgel elfogadhatatlannak” nevezte a drukker viselkedését.

Szemtanúk vallomásai és a közösségi felületekre feltöltött videók segítették azonosítani a férfit, aki a barcelonai BL-elődöntő után egy héttel az Anfield Roadon a Wolverhampton elleni bajnoki előtt egy biztonsági ember nadrágját húzta le. A rendőrség köszönetet mondott mindenkinek, aki segített az ügy végére járni.

A hatóság hozzátette, nem szeretnék ha egyesek meggondolatlan és felelőtlen viselkedése rossz fényt vetne egy teljes szurkolói közösségre, ezért is fontos, hogy az eljáró bíróság példamutató ítéletet hozott.

Anthony Mullen amellett, hogy három évig nem látogathat mérkőzéseket, meccsnapokon nem mehet az Anfield Road két mérföldes körzetébe, a Liverpool idegenbeli találkozóinak napján pedig nem utazhat el az adott városba sem.

További hírek