Bajnokok Ligája

Teljes a BL-csoportkör mezőnye, íme a sorsolási kalapok

Szerda este teljessé vált a Bajnokok Ligája 2019/2020-as idényének főtáblás mezőnye. A 32 csapatot csütörtökön 18 órától sorsolják nyolc csoportba, a monacói eseményt az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

A BL csoportkörében három magyar játékos lesz érdekelt, Szoboszlai Dominik a Salzburg, Gulácsi Péter és Willi Orbán pedig a Leipzig színeiben szerepelhet a legrangosabb európai klubsorozatban.

A főtáblán Angliát, Németországot, Olaszországot és Spanyolországot egyaránt négy csapat képviseli, Franciaországból és Oroszországból pedig három-három klub indulhat a csoportkörben.

A csapatokat a sorsolás előtt kalapokba sorolták, az azonos kalapban szereplők értelemszerűen nem kerülhetnek ugyanabba a kvartettbe. Szintén nem kerülhetnek össze az orosz és az ukrán csapatok, ugyanez vonatkozik az azonos országból érkező klubokra is.

A kiemelések:
1. kalap:
Liverpool FC, Chelsea, FC Barcelona, Manchester City, Juventus, Bayern München, Paris Saint-Germain, Zenit

2. kalap:
Real Madrid, Atlético Madrid, Borussia Dortmund, SSC Napoli, Sahtar Donyeck, Tottenham Hotspur, Benfica, Ajax

3. kalap:
Olympique Lyon, Bayer Leverkusen, Salzburg, Olimpiakosz, Valencia, Internazionale, Dinamo Zagreb, FC Bruges

4. kalap:
Lokomotiv Moszkva, Genk, Galatasaray, RB Leipzig, Crvena zvezda, Atalanta, Lille, Slavia Praha

A nyolc csoportból az oda-visszavágós körmérkőzések után az első két helyezett jut az egyenes kieséses szakaszba, a harmadik helyezettek az Európa-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják, míg az utolsó helyezettek kiesnek. A csoportkör szeptember 17-18-án kezdődik, az utolsó fordulót december 10-11-én rendezik. Az M4 Sport és az m4sport.hu a csoportkör mindegyik játéknapján közvetít élőben mérkőzést.

A csütörtöki sorsolási ceremónia keretében az Európai Labdarúgó Szövetség díjazza az előző szezon legjobbjait is: kihirdetik az év legjobb férfi illetve női játékosát, továbbá átadják az előző BL-szezon legjobb kapusának, legjobb védőjének, legjobb középpályásának és legjobb támadójának járó trófeát is.

További hírek