Bajnokok Ligája

Sarri sokkolta a Juve német válogatottját

A Juventus nem nevezte a Bajnokok Ligája csoportkörébe Emre Cant, aki állítása szerint éppen a BL-szereplés ígérete miatt nem hagyta el a torinóiakat.
Emre Can (Fotó: EPA/David Hecker)

Emre Can (Fotó: EPA/David Hecker)

A Bild beszámolója szerint a német válogatott Hollandia elleni Eb-selejtezőjére készülő középpályással telefonon közölte a döntést Maurizio Sarri vezetőedző. „Nagyon megdöbbentem. A beszélgetés egy percig sem tartott, indoklást nem kaptam” – idézi a lap a 25 éves futballistát.

Emre Can hozzátette, nagyon dühös a döntés miatt, végig kell gondolnia a jövőjét a klubnál. „Le fogom vonni a megfelelő következtetéseket és a visszatérésem után beszélni fogok az egyesülettel.”

A középpályás azzal indokolta haragját, hogy múlt héten még mást mondtak és ígértek neki a Juventusnál, ráadásul több ajánlata is volt más csapatoktól, végül mégis a maradás mellett döntött. „A PSG is köztük volt, de úgy döntöttem, maradok a Juventusnál azzal a feltétellel, ha játszhatok a Bajnokok Ligájában.”

Sarri mostani döntése azt jelenti, hogy Can legkorábban a nyolcaddöntőktől kezdve szerepelhet a legrangosabb európai klubsorozatban. A Juventus a BL-csoportkörben a Bayer Leverkusennel, az Atlético Madriddal és a Lokomotiv Moszkvával találkozik.

Emre Can az előző idényben hat BL-mérkőzésen – három csoportmeccsen, a nyolcaddöntő mindkét találkozóján, valamint a negyeddöntő visszavágóján – lépett pályára.

További hírek