Bajnokok Ligája

Hazard: Angliában nincsenek olyan fanatikus szurkolók, mint a Realnál

| Szerző: Pollák Márton
A Real Madrid labdarúgója, Eden Hazard szerint aktuális klubjának szurkolói sokkal vérmesebbek, mint a Chelsea-drukkerek.

A belga támadónak van viszonyítási alapja, 2012 júliusától hét szezonon keresztül volt a londoni kékek játékosa, mielőtt most nyáron 130 millió euróért a Realhoz csatlakozott volna.

„Úgy érzem, hogy itt a szurkolók valóban rajongók” – olvasható Hazard nyilatkozata a Sky Sportson.

„Angliában nincsenek igazi, fanatikus drukkerek. Kortól függetlenül mindenki imádja a labdarúgást, de inkább a sportágért élnek-halnak, mintsem egy klubért vagy csapatért. Mikor a Chelsea-ben játszottam és kikaptunk, akkor velünk együtt a szurkolók is csalódottak voltak, de sosem éreztem, hogy katasztrófa történt volna.”

Elmondása szerint a Realban sokkal nagyobb nyomást érez, a drukkerek elvárásai nagyon komolyak.

„Ez még csak az első évem, de a szurkolókkal beszélgetve egyértelműen kiderül, hogy a BL-ben számukra csakis a végső győzelem létezik. Tehát itt elképesztőek az elvárások a sorozattal kapcsolatban, de talán éppen ez az oka, hogy a Real Madrid minden klubnál többször nyerte meg az elitligát.”  

A Real szerdán a francia bajnok Paris Saint-Germainhez látogat a Bajnokok Ligája első fordulójában, a mérkőzés történéseiről az Atlético Madrid – Juventus meccs utáni (élőben az M4-en és az m4sport.hu-n) gólösszefoglalóban számolunk be.

További hírek