Bajnokok Ligája

Szoboszlainak nem elég, hogy ő a BL legfiatalabb magyar gólszerzője

Nemcsak a legfiatalabb, a leggólerősebb magyar játékos akar lenni a Bajnokok Ligájában az RB Salzburg középpályása, Szoboszlai Dominik, aki kedden rögtön az első BL-meccsén megszerezte első gólját a legrangosabb európai kupában.

„Mondhatjuk, hogy tökéletes este volt, de szerintem lehetett volna jobb is a játékunk: például ha nem kapunk gólokat. De a 6–2 megmutatja, hogy nem szabad minket lenézni, és számomra is egész jó bemutatkozás volt, hogy góllal tudtam debütálni” – nyilatkozta szerdán a közmédiának Szoboszlai Dominik, aki másfél órával a meccs kezdete előtt tudta meg, hogy kezdőként lép pályára a Genk elleni BL-nyitányon (6–2).

„Úgy mentünk ki a pályára, hogy ha már itt vagyunk, akkor mutassuk meg, hogy mit tudunk. És ez sikerült is” – tette hozzá a salzburgi középpályás.

A 18 éves játékos azonban amondó, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni a parádés nyitómeccsből, hiszen más a Genk ellen hazai pályán játszani, és más például a Liverpool otthonában, vagy Nápolyban.

A teljes beszélgetés a lejátszóra kattintva hallgatható meg:

Szoboszlainak egyébként tényleg nagyszerűen sikerült a bemutatkozás: a Whoscored statisztikai oldal adatai alapján 92.9%-os pontossággal passzolt, nem beszélve arról, hogy rögtön az első BL-meccsén megszerezte első gólját a legrangosabb európai kupában.

Utóbbival rekordot is döntött: az 1995-ben 19 évesen és 2 hónaposan a Grasshoppersnek betaláló Lisztes Krisztiánt megelőzve (18 évesen és 327 naposan) ő lett a legfiatalabb magyar gólszerző a Bajnokok Ligája történetében. Ennyivel azonban nem elégszik meg.

„Olvastam, hogy én vagyok a legfiatalabb, és nagyon örülök neki, mert ez egy elismerés úgymond, de nem nagyon foglalkozom ezzel. Inkább megpróbálok nemcsak a legfiatalabb, hanem a legtöbbet szerző magyar is lenni” – fogalmazott az 5-szörös magyar válogatott játékos, akinek akár már idén meglehet a csúcsbeállítás, sőt a rekord is, hiszen csupán egy találat kell, hogy beérje a vonatkozó listát vezető hatost (Lisztes Krisztián, Vincze Ottó, Nyilas Elek, Albert Flórián, Szabics Imre, Rudolf Gergely egyaránt két góllal áll).

További hírek