Musorujsag
Élő Eredmények
 

Szoboszlait két PL-csapat monitorozza a Liverpool elleni BL-meccsen

Szoboszlait két PL-csapat monitorozza a Liverpool elleni BL-meccsen

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Nem akármilyen meccs vár szerdán a Bajnokok Ligájában a Salzburg magyar labdarúgójára, Szoboszlai Dominikre, sajtóhírek szerint két Premier League-klub játékosmegfigyelői is leginkább miatta látogatnak ki az Anfiled Roadra.

A Liverpool–Salzburg BL-meccset szerdán 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Az osztrák bajnok a címvédő Liverpool otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában, a Mirror információ szerint pedig az Arsenal játékosmegfigyelői árgus szemmel figyelik majd a 18 éves középpályás játékát.

A londoni klub a múlt nyár óta kíséri figyelemmel Szoboszlait, aki 2018 januárjában került fel a Lieferingtől a Salzburgba, ahol 31 tétmeccsen 8 gólt és 9 gólpasszt jegyez.

A hírek szerint az Arsenal képviselői már felkeresték a Salzburg vezetőit, hogy puhatolózzanak, mely klubok érdeklődnek még a magyar válogatott irányító iránt, akiért állítólag már januárban ajánlatot is tennének.

Azért ez a sieteség, mert a Football Insider értesülése szerint a Manchester United is beszállt az egyik, ha nem a legnagyobb magyar tehetségért folyó versenyfutásba. Olyannyira, hogy a Vörös Ördögök játékosmegfigyelői is ott lesznek az Anfielden, hogy feljegyzéseket készítsenek Szoboszlairól.

Az Arsenalt azért is érdekli nagyon a magyar középpályás, mert a Football Insider szerint talán csak Dani Ceballos, aki hasonló stílusú és kaliberű középpályás Unai Emery csapatában, a portál viszont kiemeli, hogy Szoboszlai egyedül is képes gólhelyzeteket kialakítani és helyzetbe kerülni, akárcsak a klub korábbi játkosa, a nyáron a Juventusba igazolt Aaron Ramsey.

A másik fiatal salzburgi futballista, aki felkeltette az Arsenal (na meg legalább fél Európa) érdeklődését, nem más, mint az első BL-meccsén triplázó és számtalan rekordot megdöntő Erling Haaland – Szoboszlai és a norvég csatár egyébként a többi közt a Juventus kívánságlistáján is előkelő helyen szerepel.

Az ágyúsok természetesen tisztában vannak vele, hogy a Salzburgnak hosszú távú tervei vannak a két tinédzserrel, nevezetesen, hogy amint készen állnak, átadják őket a szintén a Red Bull családhoz tartozó Bundesliga-csapatnak, a Gulácsi Pétert és Willi Orbant is foglalkoztató Leipzignek.

Ugyanezt az utat járta be korábban a Salzburg több tehetsége is, Dayot Upamecano, Amadou Haidara és Hannes Wolf, de volt példa arra is, hogy valaki az osztrák csapatból egyenesen a Premier League-be szerződjön. Sadio Mané 2014 szeptemberében igazolt a Salzburgtól a Southamptonba, igaz, a szenegáli támadó akkor 22 éves volt, tehát kicsit idősebb, mint most Szoboszlai és Haaland.

A magyar középpályást a Salzburg 15 millió fontra árazta be a nyáron, értéke azonban a BL-ben és az osztrák bajnokságban mutatott játéka alapján tovább nőhet.

 

További tartalmak