Bajnokok Ligája

A bombaformában lévő Lewandowski Benzema nyomába eredt

Robert Lewandowski már az ötödik – holtversenyben Ruud van Nistelrooy-jal – a Bajnokok Ligája összesített góllövőlistáján.

A Bayern München lengyel támadója a Tottenham Hotspur vendégeként 7–2-re megnyert BL-csoportmeccsen kétszer is betalált, így már 56 gólnál jár a legrangosabb európai klubsorozatban, ezzel pedig beérte a holland Ruud van Nistelrooyt az ötödik helyen. Őket Karim Benzema (60), Raúl (72), Lionel Messi (112) és Cristiano Ronaldo (126) előzi meg, a francia beérése nem is tűnik lehetetlen feladatnak a 31 éves játékos számára.

Lewandowskinak a 82. BL-meccsén jött össze az 56. gól, nála csak Van Nistelrooy-nak (71) és Messinek (73) volt szüksége kevesebb mérkőzésre ennyi találathoz. A BL-góllövőlistán éllovas Cristiano Ronaldo például a 95. meccsén szerezte 56. gólját.

A lengyel gólzsák remek formáját mi sem mutatja jobban annál, hogy sorozatban kilencedik tétmeccsén talált be az ellenfél kapujába, ilyen parádés sorozata korábban soha nem volt. Ami a mostani szezont illeti, Lewandowski minden sorozatot figyelembe véve már a 14. góljánál tart, pedig még csak alig múlt szeptember.

Robert Lewandowski gólöröme a Tottenham–Bayern BL-meccsen 2019. október 1-jén (Fotó: EPA/Andy Rain)

A Tottenham–Bayern meccsen négy gólt szerző Serge Gnabry ugyanakkor megfosztotta egy rekordtól Lewandowskit: a müncheni csapatban eddig a lengyel szerezte a leggyorsabb duplát a Bajnokok Ligájában 141 másodperccel (2015 decemberében a Dinamo Zagreb ellen), a németnek azonban kedden ehhez mindössze 112 másodpercre volt szüksége.

További hírek